Hlavní obsah

Top 5 momentů z Goodwood revival 2016 (video)

Foto: Archiv Garáž.cz

V polovině června jsem měli v Praze Legendy, poté přišel vrchol v podobě Festivalu rychlosti v Goodwoodu, a teď v září ještě oslava veteránů, historických aut i motorsportu z dob dávno minulých. Ano, na Goodwood Revival jsme se všichni těšili a nyní tady přinášíme 5 nejzajímavějších videí z letošního ročníku. Opět bylo na co koukat.

Článek

Akce v Goodwoodu patří mezi to nejlepší, co můžete z pohledu automobilů, motocyklů a motorsportu zažít. Ať už jde o hlavní Festival rychlost se závodem do vrchu nebo Goodwood Revival, který se jezdí na okruhu v Goodwoodu. Ten druhý láká především příznivce krásných veteránů, ale jestli si myslíte, že jde o pouhé předvádění, tak jste na omylu. Tady se v rukavičkách nejezdí a Revival dokáže nabídnout neuvěřitelné souboje. Letošní rok ještě okořenil déšť. Organizátoři myslí i na ty, kteří nemají možnost do Anglie dorazit a připravují live vysílání z obou akcí. My vám teď přinášíme top 5 okamžiků z letošního roku. 

1. Tančící Lotusy na vodě

Hned u prvního videa se vám bude tajit dech. Při závodů okruhových Lotusů 23 zrovna pršelo a v jeho konci si to rozdávala trojice jezdců takovým způsobem, že jejich souboj připomínal spíše soudobé závodění v BTCC. Zkušená trojice závodníků vodila své stroje na hraně adheze, pořád jeli ve smyku a navíc do toho útočili, předjížděli se až tuhla krev v žilách. 

2. Závěr na ostří nože

I druhé video ukazuje nelítostný boj v posledním kole. Opět na mokru si to rozdávali Malcolm Harrison a Martin Hunt se stařičkými stroji Cooper-Bristol a replicou z LeMans modelu Frazer Nash. Nejdříve jeli po dlouhé rovince vedle sebe. Hned v následující zatáčce se Harrison snažil Huntu předjet tak, že ho vyvezl kousek mimo trať na trávu. Tomu se jeho Frazer lehce sklouzl a auto Harrisona líznul v zadní části. Neskutečný souboj vyústil vítězstvím právě Harrisona. Neskutečný boj. 

3. Bláznivý Troy na dědečkovi

Tohle je pro mě vrchol. Sice se na videu nebojuje, ale je na něm bývalý superbikový šampión Troy Corser, který se posadil do sedla motocyklu BMW RSS z roku 1935 a dostal ho na úplný limit. Dokonce si myslím, že s ním podobným způsobem nikdo nikdy takhle nejel. Troy starého bavoráka sklápěl k asfaltu takovým způsobem, až mu sedřel hlavy. 

4. Oslava Jack Brabham

Čtvrté video ukazuje, jak se na Goodwoodu ctí staří závodníci a velkolepé osobnosti motorsportu. Tentokrát došlo na oslavu Jacka Brabhama, závodníka a majitele týmu F1. Na startu se objevilo hned 31 závodních speciálů, se kterými Jack Brabham ve své kariéře jezdil nebo je provozoval jeho tým. 

5. To nejlepší z Goodwood Revival 2016

No a poslední video nemůže ukazovat nic jiného, než to nejlepší z letošního ročníku. V sestřihu, který má necelé tři minuty můžete vidět, co se na letošním Goodwood Revival stalo, jaké auta tam závodila a jak dramatické tyhle závody jsou. Pokud by vám těchto pět videí nestačilo, pak se musíte jít podívat na youtube kanál Festivalu rychlosti a Revivalu. Vyhraďte si na to celý večer. 

Reklama

Načítám