Hlavní obsah

Top 5 modýlků pro velké kluky

 

Každý z automobilových nadšenců má své vysněné modely, které by chtěl mít jednou ve své garáži. Většina z nás však nemá dostatek financí na to, aby si je mohl pořídit. A od toho je tady pro nás mor, kterému se říká sbírání modýlků. Abyste to měli jednodušší, budeme pro vás dělat výběr toho nejzajímavějšího, co je právě aktuálně k mání.

Článek

V tomto první díle se budeme věnovat těm větším plechovým mazlíčkům, které se vejdou do obýváku. U nás v redakci máme rádi modýlky v poměru 1:18 vůči originálu. Stačí si vybrat, vysypat kasičku a legenda může v mžiku stát na poličce. Tady je naše první nejlepší pětka.

1. Opel Lotus Omega 

Jeden z nejzajímavějších modelů, který kdy automobilka Opel vypustila do světa. Tady ke spolupráci s anglickou malosériovou automobilkou Lotus, která z Omegy udělala nejrychlejší sériově vyráběný sedan. Pod kapotou byl řadový šestiválec s dvojicí turbodmychadel, který dokázal vyprodukovat téměř 400 koní. Ten šel na zadní kola skrze šestistupňovou převodovku z Chevroletu Corvette ZR-1. K tomu ještě přidejte decentně upravený vzhled, luxusněji pojatý interiér a maximální rychlost, která jen těsně atakovala 300 km/h! Tento modýlek můžete pořídit za 2 190 Kč na této adrese: http://www.legendy.cz/e-shop/kategorie/modely-aut/118-opel-lotus-omega/.

Foto: Archiv Garáž.cz

2. Volkswagen Scirocco I GR.2

S tímto modelem se musíme vrátit do okruhového závodění sedmdesátých let, kdy se to v Evropě hemžilo zajímavými závodními speciály. Volkswagen Scirocco první generace skupiny 2 jezdilo mistrovství Evropy a právě v roce 1977 získalo titul ve své kategorii. Teď je tady limitovaná edice v počtu tisíce kusů tohoto krásného závodního speciálu s úžasně vyvedenými detaily v tradičním oranžovém zbarvení partnera Jägermeister. Modýlek je k dispozici za 3 250 Kč na této adrese: http://www.legendy.cz/e-shop/kategorie/modely-aut/118-vw-volswagen-scirocco-i-gr2-no52-jagermeister-etcc-zandv/.

Foto: Archiv Garáž.cz

3. Porsche 911 Targa 4 GTS

Taky vám chybí atmosférická devětsetjedenáctka. Pokud jste si ji nestihli koupit, pak máte možnost v podobě modýlku 911 ve verzi GTS. To byla ta nejlepší a nejsportovnější "normální" 911, které bylo k mání. Tesně před koncem svého životního cyklu přišlo ve variantě Targa. My bychom volili asi spíše pohon zadních kol, ale modýlek od společnosti Schüco je v provedení 4x4. Nevadí, nejezdí a tím pádem to nemusíte řešit. Cena odpovídá kvalitě a tak si můžete své malé Porsche otevírat nebo sundavat část střechy. Zaplatíte za ní 3 699 Kč a pořídit ji můžete na této adrese: http://www.svetauticek.cz/www-svetauticek-cz/eshop/19-1-Novinky-dle-data-pridani-1-18/0/5/5690-Porsche-911-Targa-4-GTS-blue-1-18-Schuco.

Foto: Archiv Garáž.cz

4. Mercedes-Benz G 63 AMG 6x6 

V naší nabídce nemůže chybět ani jeden z nejexotičtějších off-roadů, který kdy spatřili světlo světa. Ano speciální Géčko 6x6, které bylo vyrobeno pro šejky. Stalo více jak deset miliónů korun a dostalo se jen na pár stovek vyvolených. Pro Evropany, kteří si nechtěli dělat řidičský průkaz na kamiony, Mercedes připravil o stupeň "obyčejnější" Géčko, které ztratilo jednu nápravu. To si naše redakce vyzkoušela a dokonce s ním natočila i videotest. Teď je tady modýlek toho většího, za který dáte 3 599 Kč. I tady se jedná o limitovanou edici s počtem 2 000 kusů. Koupit si ho můžete na této stránce: http://www.svetauticek.cz/www-svetauticek-cz/eshop/1-1-Modely-1-18/144-2-GT-Spirit/5/5985-Mercedes-Benz-G-63-AMG-6x6-white-1-18-GT-Spirit.

5. Ford Capri Turbo Gr 5

Asi jeden z nejvíce sexy závodních sepciálů, které se v minulosti ukázaly na okruzích. Burtálně rozšířené a okřídlené Capri s přeplňovaným motorem, který byl postaven pro okruhovou kategorii Gr 5. Postavili ho v týmu Zakspeed a i když měl pod kapotou maloobjemový čtyřválec, jeho výkon se dokázal vyšplhat až na 600 koní. Záleželo na objemu, ale i v provedení s motorem 1,4 Turbo výkon začínal na 380 koní. Teď může být tento modýlkový skovst na vašem pracovním stole a dáte za něho 3 499 Kč. Moc dlouho ale neváhejte, protože vyrobeno bude pouze 740 kusů. Koupit jej můžete na této adrese: http://www.svetauticek.cz/www-svetauticek-cz/eshop/19-1-Novinky-dle-data-pridani-1-18/0/5/5803-Ford-Capri-Turbo-Gr-5-Kraus-Hifi-Klaus-Ludwig-DRM-1980-1-18-Minichamps.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám