Hlavní obsah

Tohle se stane, když na rally potkáte traktor

Foto: Hyundai WRC

Andreas Mikkelsen byl zrovna uprostřed rychlostní zkoušky, když v tom ho při výjezdu ze šikany překvapil traktor

Norskému jezdci Andreasi Mikkelsenovi se stala během Australské rallye nepříjemná věc. Byl zrovna uprostřed rychlostní zkoušky v honbě za „bednou“, jenže za výjezdem z bezpečnostní šikany na něj čekal traktor. Tomu se sice podařilo vyhnout, ale ani tak nedopadla zkouška pro WRC speciál vůbec dobře.

Článek

Během závodění se občas přihodí různé věci. Třeba Sabine Schmitz se jednou nechala slyšet, že ji při závodu 24 hodin Nürburgringu rozptylovala vůně grilovaného masa od fanoušků stanujících v blízkosti trati. Taky jezdci rallye jsou zvyklí na ledajaké překvápka, například na nějaký ten výskyt zvěře, ale traktor? To se stalo snad vůbec poprvé.

„Dobrzdil jsem do šikany, projel ji a najednou se mi v cestě objevil traktor,“ popisuje jezdec závodního týmu Hyundai. „Tak říkám spolujezdci: Co to k**va je, nedáme to vědět maršálům? Řekl mi, ať jedu dál, ale pak následovala rychlá levá přes horizont a do té jsme byli příliš rychlí.“

Mikkelsenův speciál Hyundai i20 WRC šel vzápětí přes střechu, ale pilot i spolujezdec naštěstí vyvázli bez zranění. Pilota zkrátka tak rozptýlilo narušení bezpečného průjezdu tratí, že krátkodobě ztratil koncentraci a s postupem v závodě byl konec. Nicméně kdyby nedejbože měl někdo kolizi přímo s traktorem, mohlo to celé dopadnout mnohem hůře.

Reklama

Související témata:
Načítám