Hlavní obsah

Hyundai i30 N vs. Golf GTI - může Korejec vyhrát?

 

Hyundai i30 N řadíme k nejlepším autům roku 2017. Jenže abychom potvrdili jeho výjimečnost, musíme jej postavit proti konkurenci na českých silnicích. K prvnímu srovnávacímu testu jsme si tedy vybrali benchmark kategorie hothatchů, Golf GTI Performance.

Článek

Navrhoval jej Němec zodpovědný za ta nejlepší BMW, testovali jej na Nürburgringu a vyrábějí jej v českých Nošovicích. Ačkoliv nese korejskou značku, je Hyundai i30 N vyloženě evropským ostrým hatchbackem, alespoň tedy charakterem a týmem lidí, kteří ho vyvíjeli. My jej považujeme za jedno z nejlepších aut roku 2017, vážně nás první výtvor Hyundaie moc překvapil, ostatně první dojmy si můžete přečíst zde. Navíc se auto prodává za skvělou cenu od 700.000 Kč.

Takovou cenu má i Golf GTI, akorát Hyundai dostanete rovnou v plné výbavě, zatímco u Golfu musíte dost připlácet a výkon jeho motoru je nižší. Přesto je to jistě srovnatelný vůz, navíc s obrovskou image. Jedná se o benchmark mezi ostrými hatchbacky, ostatně je to sedmá generace GTI. Proti komu jinému tedy novinku od Hyundaie srovnat? A tak jsme to udělali, po několika dnech ostrého ježdění s oběma auty jsme však došli k závěru, že by bylo lepší vybrat jiného konkurenta. Proč? To se již dozvíte v našem videotestu.

Reklama

Načítám