Hlavní obsah

Tohle je nejdražší auto na světě. Cena? 1,5 miliardy korun!

Foto: archiv

Ferrari 250 GTO vydražené za 70 milionů dolarů

Ferrari 250 GTO patří tradičně k těm nejdražším autům vůbec. Když se nějaké objeví v aukci, lze očekávat, že budou padat rekordy. Ale tohle, to je vážně mazec… Navíc tato částka nepadla ve veřejné aukci, ale při soukromém obchodu.

Článek

Nejspíš bychom se o tom ani nedozvěděli, kdyby to neprozradil Marcel Massini, specialista na sběratelská ferrari. Podle něj se ale 70 milionů dolarů, tedy cca 1,5 miliardy dá pochopit, protože prý jde o jedno ze tří nejlepších GTO na světě (celkem bylo vyrobeno 36 kusů). Nebylo nikdy bourané, má křišťálově čistou historii, v roce 1964 vyhrálo legendární závod Tour de France a v roce 1990 bylo pečlivě zrenovováno restaurátorskou firmou v Británii.

Massini o autě prozradil, že vůz s typickým žlutým pruhem byl poslední roky pravidelně vystavován svým německým majitelem na různých akcích po celém světě. A předpokládá, že by se v následujících letech mohla hodnota vozu vyšplhat až na 100 milionů dolarů, tedy víc jak 2,2 miliardy korun…

No a tím se dostáváme k tomu nejzajímavějšímu, novému vlastníkovi vozu. Tím má být jistý David MacNeil, což je majitel společnosti WeatherTech, která vyrábí automobilové koberce. Nikdy by nás nenapadlo, že zrovna tento obor může takhle sypat. Nicméně jeho nový přírůstek by mu mohl vydělávat skoro stejně dobře.

Reklama

Související témata:
Načítám