Hlavní obsah

Tipy na víkend: Velikonoční burácení motorů

Foto: Archiv Garáž.cz

Čeká nás z obou stran prodloužený víkend, protknutý vůní pečených beránků, mazanců, slivovice a dalších skvělých pochutin, jenž jsou napřímo spjaty s Velikonocemi. Tradičně přinášíme pár víkendových automobilových tipů, při kterých však můžete přijít i na jiné myšlenky, než jak uplést pomlázku.

Článek

Edda Cup

Druhý závod oblíbeného mistrovství závodů do vrchu bude vyloženě pražskou záležitostí. Kdo z vás nezná silnici ze Zbraslavi na Točnou, tak vězte, že těch pár kilometrů zakrouceného asfaltu si s ničím nezadá se silničkami na Korsice. Úzké a nepříliš přehledné zatáčky v nedobře přístupném terénu sice nejsou tím pravým ořechovým pro fanoušky (jedině tak ty - doslova - skalní), přesto se najde pár míst ke sledování akce. Anebo třeba jen můžete navštívit depo závodních vozů, kde bude také mnoho zajímavého k vidění. V pátek startují přejímky, to hlavní se však bude dít v sobotu.

Foto: Archiv Garáž.cz

The Most Autoshow #5

Směrem severním na mostecký autodrom vede náš další tip. Z rolí diváků se můžete pasovat do pozice účastníků, neboť pátá The Most Autoshow není ničím jiným než trackdayem. Jezdit se bude v desetiminutových blocích po 150 Kč. Nedělní den však nebude zasvěcen pouze volným jízdám, ale na okruhu je připraven i doprovodný program jako třeba taxijízdy v závodních speciálech nebo skákací hrad pro nejmladší.

Foto: Archiv Garáž.cz

RC Rally Světlá

Ve Světlé na Sázavou pokračuje druhým závodem roku šampionát RC modelů v měřítku 1:10. Desátý ročník RC Rally Světlá proběhne na dopravním hřišti u Základní školy Lánecká a díky spojení se závodem MČR je na něj přihlášeno bezmála osm desítek startujících. Kompaktní sobotní závod se jede na devět rychlostních zkoušek.

Foto: Archiv Garáž.cz

Velikonoční driftovačka

Více o výstavě, exhibici a automobilových úpravách bude akce, která se koná v sobotu v Ostravě. Hlavním pořadatelem je web Sníženo.cz, což mnohé odhaluje - pokud patříte k milovníkům aut na (někdy až absurdně) velkých kolech a upravených podvozcích s malou světlou výškou, je tento sraz určený právě pro vás. Avšak protože se jedná o "Velikonoční driftovačku", tak se bude na Polygonu Libros od rána do večera hlavně a především driftovat! Za vstupenku dáte 100 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jarní Motortechna Brno

V podstatě měsíc po Classic Show se na brněnské Výstaviště můžete opět vydat na veteránskou akci. Motortechna se koná dvakrát do roka a je klasickou burzou a blešákem pro majitele youngtimerů i starších vozů. Návštěvník se však může pokochat i výstavou automobilových veteránů, která proběhne v jedné z hal. Vstupné na akci činí 150 Kč pro dospělého.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám