Hlavní obsah

Tipy na víkend: Samé velké podniky

Foto: Archiv Garáž.cz

Tento víkend je vskutku z čeho vybírat, byť na své si přijdou hlavně jedinci zbožňující veteránské vozy a youngtimery. Po celé republice se koná hned několik akcí věnovaných historickým automobilům a věříme, že ať vyrazíte do Brna, Karlových Varů či Zlína, tak si přijdete na své.

Článek

Brno Revival - Mezi Pavilony

Před třemi lety proběhl na brněnském Masarykově okruhu zásadní a nezapomenutelný podnik pro všechny milovníky historických závodních aut - Brno Grand Prix Revival. Přes marné snahy pořadatelského týmu v předchozích dvou letech se podařilo obdobnou akci uspořádat až letos, byť v diametrálně odlišných podmínkách co se soutěžní trati a startovního pole týče. Nadcházející závodní víkend tak bude vzpomínkou na poslední závod, který se jel v prostorách Výstaviště přesně před padesáti lety. Přihlášená technika bude z velké části odpovídat právě této době a díky množství skupin a malé délce okruhu se to na trati bude střídat v relativně zběsilém tempu po celou sobotu i neděli. Doprovodný program věnovaný historii automobilismu a závodění je samozřejmostí.

Foto: Archiv Garáž.cz

ME Trucků - Slovakiaring

Trochu odlišné okruhové závodění než to v Brně proběhne o víkendu i na Slovakiaringu u Orechové Potôně. Zde se premiérově sjedou špičkové závodní trucky, aby poměřili síly v rámci Mistrovství Evropy. Těsné i tvrdé souboje upravených nákladních kolosů rozhodně dokáží zaujmout každého nadšence do rychlých kol. Součástí programu bude také Truck Show, neboli velký sraz nákladních tahačů a doprovodné závody. Vše začíná již pátečními tréninky, na sobotu připadají dvě závodní jízdy ME Trucků a stejné to bude i v neděli. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Carlsbad Classic

Týden po filmovém festivalu se v Karlových Varech setkávají majitelé veteránských automobilů a youngtimerů, aby v rámci setinové rally čelili stopkám. Na páteční odpoledne a celou sobotu připravili organizátoři trasu v okolí lázeňského města, na které budou pro posádky připraveny testy přesnosti - ty musí respektovat čas, jenž mají na projetí těchto krátkých úseků a absolvovat je s co možná nejmenší časovou odchylkou. Odchylky jsou měřeny na setinu sekundy a vyhrává ta posádka z 67 přihlášených, která bude mít v sobotu večer nejnižší součet těchto odchylek!

Foto: Archiv Garáž.cz

Triola Cup

Skromnější podnik než ty výše jmenované proběhne v sobotu v Krušných horách na silnici mezi obcemi Hradiště a Rusová nedaleko Kadaně (v té je mimochodem velmi pěkné centrum města a nedaleko vodní nádrž Nechranice, vhodná ke koupání). Jedná se o závod do vrchu v rámci poháru Triola Cup, takže se dá očekávat skromnější startovní pole, přátelská atmosféra v depu a líté souboje na trati. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Zlínská historic rally

Formu orientační soutěže bude mít akce pořádaná ve Zlíně. Bude se opět jednat o vozy s dřívějším datem výroby, ostatně jak už název napovídá. Přejímky budou probíhat v prostorách Samohýl Motor a.s. ve Zlíně-Loukách v sobotu dopoledne do desáté hodiny, o hodinu později je již plánován start podniku, který zavede posádky do okolí Baťova města.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám