Hlavní obsah

Tipy na víkend: Plzeňské Skvosty i další akce

Foto: Archiv Garáž.cz

Na západě to žije - ať už Ennstal-Classic v rakouských Alpách nebo hvězdným Eifel Rallye Festivalem v Německu s přímo neskutečnou startovní listinou. Kam však vyrazit po České republice, pokud jste automobilový fanda a nechcete trávit dlouhé hodiny cestováním?

Článek

Skvosty s vůní benzínu

Výstava zajímavých aut současnosti i minulosti proběhne od pátku do neděle v Plzni v bývalém industriálním prostoru DEPO2015. Avizováno je na dvě stě exponátů a samosebou také doprovodný program, který obsahuje třeba rozhovory se známými jezdci, výstavy motokáry nebo food trucky. Takže jestli je libo Jaguar XJ220, Bugatti Veyron, Mercedes-Benz 300SL Gullwing, BMW Z1, Spyker C8 Double 12 S, Velorex a mnoho dalších, tak zde nemůžete chybět. Jednodenní plné vstupné přijde na 250 Kč.

Foto: Archiv Garáž.cz

HundertGang - Pionýrský tábor

Opět jeden sraz oblíbených vozů Škoda - tentokrát recesistický a určený převážně pro auta s motorem na "špatném" konci. Místem konání bude v pátek a sobotu ATC Pařez v Českém Ráji, v neděli pak proběhne spanilá jízda do Poděbrad na Kolonádu, kde můžete vozy zastihnout téměř po celý den. A protože je setkání plánováno jako recesistické se zaštiťujícím tématem "Pionýrský tábor", tak se dá očekávat uvolněná atmosféra i stylové oblečení účastníků odpovídající době vzniku vozů.

Foto: Archiv Garáž.cz

AmaterCup Vysoké Mýto

Přijet se svézt (po předchozím přihlášení) nebo podpořit svého favorita můžete v sobotu na polygonu ve Vysokém Mýtě. Pojede se zde jeden ze závodů série AmaterCup, který je - jak už název napovídá - určen pro amatérské jezdce. Po dopoledních tréninkových jízdách následuje zcela závodní odpoledne, kdy třicítka přihlášených poměří své schopnosti proti stopkám.

Foto: Archiv Garáž.cz

Ústecká veterán rally 2017

Akce věnovaná autům let minulých bude k vidění v sobotu i v Ústí nad Labem a jeho okolí. Mezi půl desátou a půl jedenáctou ráno budou vozy vystavené na Mírovém náměstí v centru města, kde proběhne také start do první etapy. Poté budou automobily a motocykly k vidění přibližně od půl dvanácté u teplického nákupního centra Olympia. Zde proběhne ve dvě hodiny odpoledne start do druhé části soutěže.

Foto: Archiv Garáž.cz

Krušnohorský pohár - Krupka-Komáří Vížka

Seriál závodu do vrchu v Krušných horách má v sobotu a neděli další pokračování, tentokrát na velmi pěkné trati vedoucí z Krupky nedaleko Teplic. Cíl měřeného úseku je pak pod Komáří Vížkou, odkud je báječný rozhled do širého okolí. Ve startovní listině najdete závodníky z Česka i Německa - dohromady je zatím přihlášeno 50 jezdců. Oba dny se startuje v devět hodin ráno tréninkovými jízdami, od půl dvanácté jsou naplánované měřené rozjížďky.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám