Hlavní obsah

Tipy na víkend: Moravské žně

Foto: Archiv Garáž.cz

Další prodloužený víkend nám klepe na dveře a my vysíláme zbožná přání, ať je počasí stejně příjemné, jako bylo v týdnu (tedy alespoň v Praze). Pokud zatím nejste hotoví s plány na následující dny, tak do nich doporučujeme zakomponovat minimálně jednu z automobilových akcí níže.

Článek

Histo Cup Brno

Čtěte pozorně, patříte-li k obdivovatelům historického okruhového závodění. Vedle řádně propagovaných podniků, jenž se budou v dohledné době nezávisle na sobě konat na mosteckém autodromu a později na brněnském výstavišti, přijíždí na Masarykův okruh rakouský okruhový seriál s všeříkajícím názvem Histo-Cup, aby českému motoristickému divákovi zpříjemnil život a potěšil oči i uši. Během následujících třech dní proběhne několik rozjížděk - od tréninkových, přes kvalifikační až k těm závodním s hromadným startem; jichž se budou účastnit vozy jako BMW E21 Gr.5, Opel Omega DTM nebo sedmisetkoňový Pontiac Firebird Trans Am ("googlujte", pokud vám žádné z těchto jmen není povědomé), či historické formule nebo cupové BMW E30.

Foto: Archiv Garáž.cz

X. Porsche sraz Zlín

Sobotní dopoledne bude v centru Zlína rušno. Uskuteční se zde jubilejní desátý sraz sportovních vozů značky Porsche. Krátce po polední pak proběhne přesun do nedaleké Kroměříže, kde budou vozy vystaveny opět na náměstí až do pěti hodin. Nechte se překvapit kolik "poršáků" přijede - jen pro představu - před rokem přicestovalo na sedm desítek automobilů s motorem vzadu, vpředu i uprostřed.

Foto: Archiv Garáž.cz

VI. Podbrdské setkání legend

Skromná a velice kompaktní rally proběhne v neděli kousek od Nepomuku na Plzeňsku, konkrétně u obcí Čížkov a Sedliště. Pro bezmála devadesát posádek je zde připraveno devět rychlostních zkoušek na třech úsecích v bezprostřední vzdálenosti od sebe. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Drift Challenge Sosnová

Jízda kontrolovaným smykem, neboli drift, bude mít tento víkend svátek na sosnovském autodromu. A svátek to bude velkolepý, protože právě tento okruh je považován za mekku českých drifterů. Diváci se mohou těšit na skoro sedmdesát aut, z velké části vozů BMW, rozdělených do tří kategorií podle množství úprav a zkušeností závodníků. Trať se bude trénovat již od pátečního dopoledne, hlavní finálový závod, kdy jede vždy dvojice závodníků tzv.tandemové jízdy, se pak odehraje během nedělního odpoledne.

Foto: Archiv Garáž.cz

Jarní sraz Velorexů v Boskovicích

Severně od Brna, nedaleko Boskovic u penzionu Athéna v obci Suchý (resp. Velenov) budou mít v sobotu dostaveníčko majitelé Velorexů. Legendární hadraplány se zde setkají již po jedenadvacáté a téma letošního srazu zní "James Bond jezdí Velorexem".

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám