Hlavní obsah

Tipy na víkend: Legendy na prvním místě

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vždy samosebou protěžujeme události, kterých se sami účastníme a v případě blížící se automobilové slavnosti Legendy nemůžeme udělat výjimku. Ale pokud se v sobotu ani neděli nehodláte vypravit do Prahy, tak pro vás máme dalších pár zajímavých automobilových akcí.

Článek

Legendy

Areál pražské psychiatrické léčebny v Bohnicích bude tento víkend již počtvrté hostit svátek motoristického nadšence. Automobilová slavnost Legendy má mít tentokrát hlavní výstavní plochu zaměřenou na italské automobilky a designová studia, nicméně celý areál bude automobily nacpán až k prasknutí, takže nevěšte hlavu, pokud nejsou italské vozy vaším šálkem čaje (nebo kávy). Připravena je rychlostní zkouška, bohatý program po oba dny víkendu a očekává se více než 1000 exponátů, ke kterým přidáme několik zajímavých kousků i my. Přijďte se za námi podívat na náš stánek, prohodit pár slov nebo se potkat s našimi hosty! Najdete nás hned na začátku Pit lane vedle divadla.

Foto: Archiv Garáž.cz

Veteránské rojení v Lobči

Pokud jsou na vás Legendy příliš monstrózní a dáváte přednost srazům ve "skromném" prostředí, zamiřte v sobotu do středočeské Lobče. Na nádvoří místního barokního zámku (přeměněného v penzion) proběhne sraz veteránských vozidel, přičemž výsadní postavení zde budou mít anglické vozy. Na sobotu je naplánována orientační jízda po okolí, v neděli zase svižnější závod do vrchu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Gruppo Peroni

Milovníci okruhových závodů mají možnost slavit! O víkendu se na Automotodrom Brno vrací italský seriál závodů Gruppo Peroni. Dny jsou rozděleny tradičně - v sobotu tréninky a kvalifikační jízdy, neděle zcela závodní, přičemž pomyslným vrcholem je tříhodinový vytrvalostní závod, který se jede přes poledne a je předělem mezi prvními a druhými závodními jízdami jednotlivých soutěžních skupin. A oněch skupin je dohromady pět, takže lze očekávat rozmanité startovní pole od nadupaných speciálů GT, cestovních a historických vozů či pohárového závodění.

Foto: Archiv Garáž.cz

Dacia piknik

Největší sraz vozů Dacia na českém území zaštiťuje přímo automobilka a setkává se s velmi pozitivními reakcemi soudě podle účasti majitelů na posledních ročnících. Letošní Dacia piknik se koná v sobotu u Šiklova mlýna kousek od Zvole nad Pernštejnem a máte-li vůz rumunského výrobce, tak zde nesmíte chybět - už jen kvůli bohatému programu, překonání rekordu v počtu účastníků či pokusu o vytvoření největšího loga Dacia v ČR.

Foto: Archiv Garáž.cz

Destruction Derby Dobrovice

Pokud berete jakékoliv auto jako poklad nehodný zániku, tak pro vás není tento podnik určen. Možná si někteří z vás vzpomenou na letitou počítačovou hru Destruction Derby - sobotní závod v Dobrovicích u Mladé Boleslavi je jakýmsi zhmotněním takovéto hry do reálných podmínek. Startovní listina je již naplněna, stejně jako listina náhradníků, takže musíte volit jinou cestu chcete-li se vybít za volantem. Anebo se prostě přijeďte podívat a pobavit na levné závodění, kde se pro ránu nejde nikdy moc daleko. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám