Hlavní obsah

Tipy na víkend: Čtyři veteráni a jeden Japonec

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bolí vás celé tělo od toho jak pořád poleháváte u vody? Nestíháte natírat spálená záda opalovacím krémem? Nudíte se z neustálého letního lenošení? Nezoufejte! Mezi našimi víkendovými tipy si určitě vyberete ideální program s vůní spáleného benzínu!

Článek

Histo Cup Slovakiaring

Začneme na Slovensku, u Orechové Potôně, přesněji okruhu Slovakiaring. Sem se vydají převážně rakouští závodníci pod záštitou série Histo Cup. Znamená to tedy opravdu velké množství závodních youngtimerů, kteří budou na asfaltu od pátečního do nedělního odpoledne. Dohromady se zde vystřídá devět různých startovních polí - od historických formulí přes sportovní vozy až k cestovním automobilům a soudobým "plackám". Konkrétně třeba Opel Omega DTM, Dodge Viper, Ford GT40 a nepřeberná řada dalších - startovní pole je opravdu velice pestré. Vstupné na celý víkend je pouhých 5€ (!) a dejte na mně - budou to skvěle investované peníze!

Foto: Archiv Garáž.cz

XIII. Rallye "Z lázní do lázní"

Hanácký Auto moto veteran klub v Prostějově pořádá veteránskou "Rallye na pohodu" se startem v lázních Skalka a cílem o 49 kilometrů dál v lázních Slatinice, počítá se i s přestávkou v obci Čechy pod Kosířem. Začíná se v sobotu o půl osmé ráno registrací účastníků, první auto pak vystartuje v deset hodin dopoledne ze Skalky a do Slatinic docestuje přibližně o půl druhé. Na internetových stránkách pořadatele najdete mapu, kudy auta pojedou.

Foto: Archiv Garáž.cz

4. retro jízda aneb "V čem jsme jezdili za socialismu"

Zavzpomínat si na samohyby let minulých (avšak ne na tehdejší politickou situaci) můžete v Plzni a okolí. V sobotu pořádá místní Veteran Car Club sraz a přibližně stokilometrovou vyjížďku Plzeňskem. Zúčastnit se mohou všechny automobily a motocykly, které prodávala Mototechna mezi lety 1948 a 1989. Přejímka a start proběhnou v ranních hodinách v plzeňském Škodalandu na adrese V Lukách 34/2976.

Foto: Archiv Garáž.cz

Tatra sraz Lednice

Vyžíváte se v osmiválcovém rytmu, ale americké vozy jsou na vás příliš bublavé a italská auta zase moc uječená? S takovou vás odkážeme do Lednice, vychutnat si převážně zvuk vzduchem chlazené V8 domácí produkce - proběhne zde totiž sraz automobilů Tatra. Sobotní ráno se všichni potkají v Lednici na centrálním parkovišti, odkud zamíří s úderem deváté hodiny do Mikulova na náměstí, kde proběhne výstava vozů a o půl dvanácté zase zpět do Lednice, tentokrát k zámku. Zde budou tatrovky k vidění až do tří hodin. A kdyby vám bylo přílišné horko, tak nezoufejte a myslete na to, že jste na Jižní Moravě. Do vinného sklípku nikdy není daleko...

Foto: Archiv Garáž.cz

Japan Street Night Meeting Prague

A teď něco úplně odlišného. Nasát ducha japonské kultury a jejich nočních srazů na velkých parkovištích můžete na akci pořádané v sobotu po osmé hodině večerní, "někde" v Praze. Pořadatelé oznámí místo srazu krátce před začátkem. Zváni jsou všichni majitelé a milovníci japonských aut, doma naopak mohou zůstat ti, kteří mají potřebu dělat bo*del.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám