Hlavní obsah

Tipy na víkend: Čtyři srazy a jedna rally

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Rakousku probíhá tuning sraz Wörthersee Treffen, kde je i náš Jakub Rejlek a západní částí republiky dnes projíždí Rallye Wiesbaden. Ale kam se můžete vydat o víkendu? Snad vám přijde vhod tip na některý ze srazů, kterých se o tomto víkendu koná na domácí půdě požehnaně.

Článek

Sraz socialistických vozidel

Seznam začínáme srazem automobilů bývalého východního bloku. V sobotu v Hnačově na Klatovsku proběhne již počtvrté setkání těchto vozů. Očekává se, že docestuje na 550 strojů, takže určitě bude co obdivovat. Na programu dne je také několik hudebních vystoupení.

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz klubu českých historických autobusů

Do Lešan u Týnce nad Sázavou se v sobotu vypravte, pokud jste fanoušky českých (resp. československých) autobusů. V místním Vojenském technickém muzeu se již po osmnácté uskuteční setkání těchto prostředků hromadné dopravy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz vozů Škoda Octavia (s páteřovým rámem)

Do padesátých let se můžete přenést pokud o víkendu zavítáte do Autokempu Stříbrný rybník u Hradce Králové. Dostaveníčko zde budou mít vozy Škoda klasické konstrukce s páteřovým rámem, tedy původní Octavie a předcházející i odvozené typy. V loňském roce se srazu zúčastnilo 160 aut.

Foto: Archiv Garáž.cz

Sraz Seat klubu

K srazům tuzemských výrobků přidáváme i jedno setkání vozů zahraničních - konkrétně značky Seat. Majitelé aut této španělské automobilky si dávají dostaveníčko v Autokempu ATC Rozkoš. Sraz se koná od pátku do neděle, takže je na vás, kdy se svým sériovým či upraveným vozem s "S" ve znaku dorazíte či se přijedete jen podívat.

Foto: Archiv Garáž.cz

Rallye Tatry

Toužíte-li po nějakých těch akčních průjezdech, smycích a soubojích o vteřinky, vyražte na Slovensko. Rally s centrem v Popradu startuje trojicí rychlostních zkoušek už dnes, na sobotu pak zbývá 6 měřených testů. Přihlášených je bezmála sedm desítek, nás bude dozajista zajímat, jak si povede otrokovický Pavel Valoušek s Veronikou Havelkovou, letos startující s Fordem Fiesta R5. A kromě závodů pak můžete strávit pár chvil příjemnou procházkou po Vysokých Tatrách.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám