Hlavní obsah

Tipy na víkend: Alternativní mobilita, rallye, drifty a trhy

Foto: Karel Štochl

Elektromobily, hybridy, plug-in hybridy a další vozy na alternativní pohon ovládnou pražské výstaviště PVA

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V polovině listopadu si déšť hraje s větrem, ovšem stále je na co koukat a kam chodit. Hlavní událostí tohoto víkendu je veletrh alternativní mobility v Praze, ovšem na své si přijdou i milovníci rallye nebo driftů. Sraz mají také fanoušci značky Audi a koupěchtiví lidé mohou vyrazit do Brna na bleší auto-moto trhy.

Článek

Alternativní mobilita

Už od čtvrtka 14. 11. do neděle 17. 11. 2019 se na pražském výstavišti PVA Expo uskuteční přehlídka alternativní mobility e-Salon 2019. A na co se vlastně můžete těšit a proč na akci dorazit?

Na místě je pro vás připraven veletrh osobních a užitkových automobilů s alternativními pohony, poznáte nabíjecí infrastrukturu, autonomní mobilitu, smart cities a doplňky i služby související s mobilitou. Na své si přijdou také milovníci elektrokol a elektromotorek.

Foto: M Motors CZ

Mitsubishi Outlander PHEV je jedním z nejlepších plug-in hybridů v Evropě. Přijďte se o technice aut do zásuvky dozvědět více

Poznáte nové startupy, média a budete si moci užít také doprovodného programu pro odbornou i širokou veřejnost, který zahrnuje přednášky, zkušební jízdy a workshopy. Vstupné stojí v předprodeji 150 Kč, na místě pak 200 Kč. Rodiny, děti a senioři mohou využít zlevněných vstupenek.

Foto: Ondřej Svoboda

Na místě uvidíte také hybridní vozy různých značek

Sraz německých prémiovek

Nákupní zóna Březhrad v Hradci Králové se v neděli 17. 11. 2019 od 14.00 hodin promění v místo srazu milovníků automobilů značky Audi, protože se tu koná akce zvaná Audi Winter Meeting.

Foto: Jan Majurník

V Hradci Králové u Tesca se sejdou milovníci německé značky Audi

Ve dvě hodiny odpoledne se začnou účastníci sjíždět na parkoviště k obchodnímu domu Tesco. Podle slov pořadatele jde pouze o sraz aut bez doprovodného programu, proto si občerstvení musíte zajistit sami. V 17.00 hodin se bude konat spanilá projížďka. Organizátor apeluje na všechny účastníky za slušné chování a dodržování silničních předpisů.

Foto: Jan Majurník

Akce je organizovaná jako sraz aut. Zábava a občerstvení je čistě ve vaší režii

Amatérská rallye

V neděli 17. 11. 2019 od 7.00 hodin do 16.30 hodin můžete dorazit na vojenské letiště v Milovicích u Nymburka, kde se uskuteční akce Podnik Amater Rallye Cup XII. 2019-20. Povrch trati tvoří 70 % asfalt a 30 % panelová cesta – celkem na jezdce čeká 42 ostrých kilometrů, přičemž každá rychlostní zkouška bude mít šest kilometrů. Start rallye je plánován na 9.30 a konec v 15.30 hodin. Vozový park bude rozmanitý – od starých upravených vraků po rallyové speciály. Podle předpovědi počasí mají být dešťové přeháňky, tak si nezapomeňte vzít s sebou deštník.

Foto: Ondřej Svoboda

Amatérské rallye hostí plechovky i speciály

V sobotu 16. 11. 2019 se na letišti Zábřeh uskuteční od 9.30 hodin rallyové tréninky a závody v rámci události Poslední rozloučení se sezónou KoprCup 2019. Rychlostní zkouška bude mít 1,5 kilometru a můžete se těšit na dvě ostrá kola. Jezdci zaplatí na celodenní jízdné 1 000 Kč.

Trénink smyků

V sobotu 16. 11. 2019 se na letišti ve Vyškově koná od 8.00 do 18.00 hodin trénink driftování, který pořádá Different Drift Team. Pokud chcete prověřit smykovací schopnosti svého vozu, připravte si 2 000 Kč. Organizátor upozorňuje, že povrch letiště je betonový a má vliv na vyšší spotřebu pneumatik, proto doporučuje mít s sebou dostatečnou zásobu kaučukového obutí. Ve hře je také možnost občerstvení – teplý čaj nebo gril, ovšem to zatím pořadatel nepotvrdil.

Foto: Ondřej Svoboda

Máte rádi drifty? Pak dorazte na letiště do Vyškova

Brněnská burza

Pokud vám doma překáží nějaké auto-moto díly, přijeďte je v sobotu 16. 11. 2019 prodat na fotbalový stadion, který leží ve Sportovní ulici v Brně. Akce začíná už v 6.00 a trvá až do 12.00 hodin.

Foto: Auto-moto burza a bleší trhy Brno-Lužánky

Kde je nejlépe prodat a nakoupit? Zkuste auto-moto burzu v Brně

Na místě můžete koupit a prodat mimo věcí pro automobily a motocykly také knihy, obrazy, hračky, sklo, porcelán, mince, pohlednice, starožitnosti a další kuriozity. Vstupné pro prodejce je 150 Kč a pro kupující 30 Kč, děti mají vstupné zdarma. Na místě je zajištěno občerstvení i toalety.

Víte o akci, která se v tomto nebo i jiném termínu koná a my o ni neinformujeme? Pořádáte snad sraz, spanilou jízdu nebo přehlídku? Pošlete nám tip na redakce@garaz.cz! Moc rádi ho uveřejníme.

Reklama

Načítám