Hlavní obsah

Tesla v Česku otevře první oficiální servis

Foto: Asociace elektromobility

Servis Tesla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Patříte-li mezi fanoušky americké značky Tesla, možná vám udělá radost, že už během příštího roku by u nás měla otevřít první autorizovaný servis. Dokonce už hledá zaměstnance a zájem je veliký. Z původních 10 pozic jsou v době psaní článku volné jen dvě. Pokud tedy máte zájem, pospěšte si.

Článek

Tesla je překvapivě i na našich silnicích vcelku oblíbená. Zrovna nedávno jsme jich jen během jedné cesty do práce potkali hned několik. Stejná situace bývá u dobíjecích stanic, kde často Tesly, vedle BMW, hrají prim. Tesly si můžete nechat přivézt ze zahraničí nebo je koupit i na našem území. Ovšem v takovém případě počítejte s jinou cenou, než jakou nabízí autorizovaný dealer. Prodeje automobilů Tesla na našem trhu totiž zatím obstarávají jen firmy, jako je třeba Alza. Pokud chcete vůz Tesla přímo od autorizovaného prodejce, musíte za hranice. A stejně tak je tomu v tuto chvíli s oficiálními servisy.

V případě, že potřebujete servis svého elektromobilu, musíte se zatím ještě vydat například do Rakouska, do Lince či do Vídně, případně do Německa, a sice do Stuttgartu nebo do Mnichova. Pro elektromobil to není úplně blízko, a tak je dobře, že se Tesla rozhodla otevřít oficiální servis i na našem území. Bohužel zatím není úplně jasné, kdy se tak stane. Víme jen, že by to mělo být příští rok a že bude servis situován do hlavního města, tedy do Prahy.

Informovala o tom Asociace elektromobility na svém facebookovém profilu. Zároveň dodala, že místa, na která budou hledat zaměstnance, jsou Service Technician, Service Advisor, Parts Advisor a Mobile Service Technician. Jak ale říkáme, hodně jich už je obsazených, protože práce pro Teslu je jistě pro mnoho lidí velmi zajímavá. Je dobře, že Tesla začala Českou republiku vnímat a ví, že jsou její modely u nás celkem oblíbené. I proto tu za poslední dobu otevřela už tři Tesla Superchargery. Ten první je u D1 u Humpolce, druhý byl otevřen v pražském Vestci a třetí byl přibližně před rokem otevřen v Olomouci.

Načítám