Hlavní obsah

Sylvester Stallone rozšířil svou sbírku aut o Corvette C8

Foto: Chevrolet Buick GMC Cadillac of Murfreesboro

Hollywoodský herec Sylvester Stallone dokazuje, že věk je pro něj jenom číslo – ve svých 74 letech si totiž pořídil Corvette C8 Stingray, nadupaný supersport poháněný 500koňovým V8. Jeho velká garáž však ukrývá ještě daleko zajímavější auta…

Článek

V minulosti už jsme vám přinesli pár článků o zarytých fanoušcích aut v důchodovém věku, kteří si na stará kolena pořídili pořádně rychlou silniční střelu. Tentokrát jde ale o skutečně prominentního „staříka“, legendárního scénáristu, režiséra a herce, který si v hollywoodských trhácích zahrál nezapomenutelné postavy Ramba, Rockyho, Cobru nebo Cashe – jasně, mluvíme tu o Sylvesteru Stallonovi, nyní již čtyřiasedmdesátiletém hrdinovi mnoha akčních filmů.

Horkou novinkou v jeho garáži je Corvette C8 Stingray, americký supersport s 500koňovým V8 uprostřed a pohonem zadních kol, kterou mu před pár dny osobně předal sám majitel dealerství Bo Trivett se svou ženou Jennifer (kdo by se nechtěl osobně potkat s takovou hvězdou, že?). Herec si svůj nový vůz objednal v otevřené variantě se skládací plechovou střechou ve šmoulím modrém laku Rapid Blue s pětipaprskovými koly Spectra Gray.

Kupodivu nesáhl po příplatkovém paketu Z51, který si volí většina (přesněji 76 %) zákazníků – obsahuje totiž kromě předního splitteru a zadního spojleru také elektronicky řízený samosvorný diferenciál mezi zadními koly, výkonnější brzdový systém, kratší finální převod a pneumatiky Michelin Pilot Sport 4S ZP, to vše v hodnotě 127 tisíc korun. Ne, že by na to herec neměl (ostatně cena vozu začíná na 67 tisících dolarech, což je v přepočtu zhruba 1,5 milionu korun), ale prostě asi jen netouží po tak ostrém sportovním zážitku (což potvrzuje volba verze kabrio).

Foto: Chevrolet Buick GMC Cadillac of Murfreesboro

Sly si svou novou hračku naspecifikoval moc pěkně

Není žádným tajemstvím, že je Sly velkým fanouškem aut – ve své sbírce má hned několik Mercedesů (E63 AMG, SL65, SLS, G-Wagen) a Ferrari (F40, 599 Fiorano, 612 Scaglietti), k tomu pár amerických muscle cars (Mustang GT a Camaro SS), luxusní limuzínu Rolls-Royce Phantom pro běžné dny, Aston Martin Vantage pro víkendy a kabriolet Bentley Continental GTC pro slunění za jízdy. Ozdobou jeho sbírky je Bugatti Veyron, 1001koňová raketa z francouzského Molsheimu, která byla svého času nejrychlejším a nejdražším produkčním autem na světě.

Foto: Gym4U

Bugatti Veyron za 60 milionů korun jako exkluzivita? Kdepak, to má v Hollywoodu každý druhý...

Nová Corvette C8 tedy není ani zdaleka nejcennějším nebo nejvýkonnějším autem v jeho garáži, ale přesto se mu nedivíme, že si ji pořídil – v historii Corvette je to totiž zcela přelomové auto (první s koncepcí s motorem uprostřed) a celkově jde o skutečně povedený sporťák. Navíc půjde krásně do páru s 1968 Corvette C3 kabriolet, kterou už vlastní…

Chcete mít auto jako Sylvester Stallone? Corvette C8 Stingray si letos budete moci koupit i v Evropě!

Reklama

Načítám