Hlavní obsah

Supersportovní kočárek od AMG? No a proč ne?!

Foto: Mercedes-Benz

Na první pohled si všimnete stejného designu kol, na ten druhý vás zaujme čalounění sedadla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Doba je zlá, Kamile… A tak Mercedes pouští do prodeje supersportovní kočárek. Sortiment šlapacích aut, hodinek, oblečení a dalších doplňků tak rozšíří výrobek, který fanoušky automobilky nejspíš rozdělí na dva tábory. Jedni budou nadšeni, druzí budou říkat, že tohle Mercedes přece nemá zapotřebí.

Článek

Je téměř jisté, že na hodnocení flotilových emisí nebude mít nový model AMG žádný vliv, protože byť je bezemisní (prdíky se nepočítají), tak ho v Mercedesu (logicky) nemohou započítat mezi plnohodnotné modely značky. Přesto se zdá, že supersportovní kočárek bude modelem úspěšným. Mercedes se do spolupráce s firmou Hartan pustil už před dvěma lety a nyní přichází s novou modelovou řadou AMG, se kterou se připojí k omlazené kolekci Mercedesích kočárků Avantgarde.

Ano, opravdu kočárek! Nový model byl oproti Avantgarde zcela přepracován a nyní bude nabízen ve dvou různých provedeních. Má velká kola, odpružení, parkovací brzdu, výškově nastavitelnou rukojeť, pětibodový bezpečnostní pás a ramenní vycpávky, snad aby se malý závodník v sedačce moc nevrtěl a cítil se pohodlně. Rozměry složeného kočárku AMG jsou 69x58,5x21 cm, takže se jedná o neobyčejně kompaktní model. Sedadlo je pak otočné, takže se pasažér může kochat výhledem vpřed i na motor... pardon... na svého rodiče. A samozřejmě, že si může i lehnout.

Supersportovní kočárek má ráfky AMG se stejným designem jako „velké“ modely značky, ještě víc ale nadchne čalounění, které je designově shodné s tím, co se používá v autech. K dispozici je v černém, nebo grafitovém provedení. V příplatkové výbavě pak najdete tašku na přenášení v designu kočárku, klimatickou matraci Softline, prodlouženou plochu na ležení, nebo odvětrávanou podlahu. Třešničkou na dortu je přebalovací taška AMG, snad abyste tuto delikátní operaci zvládli během pár okamžiků, podobně jako zastávku v boxech.

Dva nové modely AMG se připojí ke kolekci Avantgarde, která prošla víc než faceliftem. Mercedes a Hartan upravili podvozek, přidali barvy, magnetický systém zámků bezpečnostních pásů a novinkou je dvojitá sluneční clona. Stejně jako kočárky AMG, tak i Avantgarde mají řadu nutných doplňků v příplatkové výbavě, jen namátkou vybíráme slunečník, fusak či tašku na pleny.

V popisu technických řešení modelu Avantgarde nepochybně zaujme hliníková konstrukce, která celému kočárku propůjčuje váhu pouhých 8,9 kg, samotné sedadlo pak váží 4,1 kg. Když si vezmete, že běžná elektricky ovládaná sedačka v autě váží třicet kilogramů…

Mercedes ještě nezveřejnil ceny nových modelů, ale jestli se o ně musíte zajímat, pak si je stejně asi nemůžete dovolit. Víte přece, jak je to s AMG. Nicméně pro fanoušky značky, kteří jsou v očekávání, budou tyto nové modely téměř povinností.

Reklama

Související témata:
Kočárky
Načítám