Hlavní obsah

Subaru BRZ Series.Yellow: Další falešný poplach

Foto: Archiv Garáž.cz

Limitky Subaru BRZ vždycky vyhlížíme docela netrpělivě. Co kdyby se mezi nimi konečně objevil alespoň náznak sportovnějšího modelu, nedejbože nějakého kompromisu mezi sérii a STi variantou...

Článek

Můžete samozřejmě namítnout, že existuje nepřeberné množství tuningových firem, které vám BRZ lusknutím prstu upgradují na foukanou bestii o třech stovkách koní - řada z nich má dokonce doma v Japonsku základnu hned vedle továrny Subaru. V jednom ze starších článků jsme si řekli, že je to výhodný byznys i pro automobilku, a proto nelze očekávat, že by se s výkonnější verzí BRZ nějak spěchalo. A tak to zatím je, ostatně jakási jiskřička naděje - BRZ STI Concept - byla představena už před více než rokem na loňském veletrhu v New Yorku. A od té doby ticho po pěšině. A nic na tom nemění ani limitovaná série Yellow, vycházející z nového modelového ročníku.

Series.Yellow vznikne v limitovaném množství 500 kusů a z názvu jste si už možná odvodili, že budou všechny žluté. A rovnou vás zarazíme v tom, že budou mít všechny jen mírně přes 200 koní, což je nárůst daný faceliftem, nikoliv touhle konkrétní edicí. Pod kapotou se tedy vše drží starých pořádků. Pokud vás ovšem atmosferický dvoulitr tohohle auta baví a pořád vám ještě nevrní v garáži, není Series.Yellow vůbec špatným začátkem - v základu totiž Performance paket, což zahrnuje tlumiče Sachs, brzdy Brembo a samosvor od Torsenu. 210 koní pak krotí osvědčený šestistupňový manuál.

Hezký kousek, co říkáte? Ale jestli máte pocit, že s ním ovládnete letošní prázdniny, pak vás musíme zabrzdit. K dispozici bude až začátkem příštího roku. Čekání poměrně krátké, když uvážíme, jak dlouho (a zatím marně) čekají fanoušci značky na STi variantu tohohle kupátka. Hlavně ale nekoukejte do katalogu Subaru, jinak totiž zjistíte, že Subaru + Performance paket - žlutá barva = přesně tohle auto. 

Reklama

Načítám