Hlavní obsah

Stovka nejúžasnějších bavoráků na pikniku v Mostě

Foto: Archiv Garáž.cz

Minulý pátek si na okruhu v Mostě dali dostaveníčko nejrychlejší a nejzábavnějších zástupci mnichovské automobilky BMW. Oblíbených a legendárních eMkových bavoráků dorazila skoro stovka.

Článek

Asi není automobilového nadšence, který by nesnil o kompaktním sportovním sedanu BMW M3 generace E30, jehož cena dnes vyšplhala do závratných výšin. Za více než 30 let se dočkala už pěti generací a také tří různých motorů. Od čtyřválcového, přes šestiválcového a osmiválcového až zase zpátky k šestiválcovému. Po celou dobu si zachovala vynikající jízdní vlastnosti, pro které ji tak strašně milujeme. 

Foto: Archiv Garáž.cz

A v Čechách se zajela tradice, kdy se nadšenci do eMkových BMW pravidelně scházejí na mosteckém okruhu. Sraz BMW M ale není určený pouze pro majitele sportovního sedanu M3, vítáni jsou tady všichni, kdo vlastní nějaké BMW s logem M. Letošní BMW M sraz navštívilo na více než 70 sportovních modelů mnichovské automobilky a opět bylo na co koukat. Od nejmenšího M2, přes plejádu různých generací M3 až po nějakou tu M5 a kupé M6. Kromě statické prezentace se tu konala spanilá jízda po okruhu, ale především tradiční okruhové jízdy.

Foto: Archiv Garáž.cz

Šlo o takové otevření letošní sezóny a organizátorům vyšlo naprosto dokonalé počasí. Na okruhu jsme mohli vidět originální kousky, upravené a výrazně vylepšené stroje, ale také driftující maniaky. Nejvíce zde byly zastoupeny generace E46, E92 a nechybělo i několik nejnovějších verzí M3 a M4. Ano, tyto akce nás baví a měly by se maximálně podporovat, což ukázalo i české zastoupení automobilky BMW, které přivezlo nejnovější verzi M3. Na sraz do Mostu dorazila také exkluzivní limitovaná verze M4 GTS a nejvýkonnější vlajková loď automobilky BMW M760iL.

Reklama

Načítám