Hlavní obsah

Statisíce opravených aut koncernu VW je připraveno k prodeji

Foto: Archiv Garáž.cz

Kauza Dieselgate se pomaličku blíží ke svému konci. Koncern VW se k tomu postavil čelem, zaplatil pokutu, vykoupil většinu aut od zákazníků a opravil je. Teď jsou statisíce Audin, Porsche a Volkswagenů s turbodiesely připraveny opět k prodeji.

Článek

Na internetu se objevily fotky obřího parkoviště u stadionu Pontiac Silverdome, na kterém jsou zaparkovány statisíce aut z koncernu Volkswagen, které prošly opravou softwaru kvůli kauze dieselgate. Jde o modely značek Audi, Porsche a Volkswagen, které musel koncern VW Group vykoupit zpět od zákazníků a udělat zásah v softwaru tak, abych odpovídaly emisním normám v Americe. Tím se konečně završuje kauza, kterou sledujeme už více než rok. Teď jsou vozy opět připraveny k prodeji a čekají na nové zákazníky, kteří si je koupí. 

Jsou to impozantní obrázky, které ze vzduchu ukazují, jak obrovské množství aut musel VW Group odkoupit od svých zákazníků. Na druhou stranu je vidět, jak obří je parkoviště u stadionu, který je od roku 2006 zavřený a auta zabírají jen jednu třetinu celého parkoviště. Nedávno jsme informovali o tom, že oprava softwaru mírně snížila výkon turbodieselových vozů, což ale není žádným velkým překvapením. Spíše nás zajímá, jak dopadnou ostatní automobilky, u kterých se také začíná hovořit o podvodných softwarech, namontovaných v jejich autech. K problémům má zatím nejblíže Renault a zřejmě nebude poslední automobilkou, která bude muset emise u dieselových aut řešit. 

Reklama

Načítám