Hlavní obsah

SPZ za 220 milionů Kč? V Emirátech je možné vše!

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pro indického obchodníka s nemovitostmi je to už jeho druhá exkluzivní espézetka a putuje na Rolls Royce, který má sotva pětinovou hodnotu. Poznávačka je ale ve Spojených Arabských Emirátech víc než auto.

Článek

Kdo chce mezi místní smetánkou něco znamenat, ten si musí pořídit jednocifernou poznávací značku. Za čísla od 1 do 10 se platí absurdní částky, mnohonásobně převyšující hodnotu samotného vozu. Ostatně absolutní rekord mezi všemi poznávačkami světa drží právě číslo 1 ze Spojených Arabských Emirátů, za které dal jistý obchodník v roce 2008 neuvěřitelných 14,2 milionů dolarů (tj. cca 350 milionů Kč). V podstatě všechna čísla až do desítky jsou záležitostí milionových částek v dolarech, s tím že lichá čísla táhnou o trochu víc. Další v pořadí v kategorii mastných espézetek jsou dvouciferné hodnoty jako 11, 22, 33... dál už si to jistě umíte domyslet, je to jako s telefonními čísly. Čím kratší a zapamatovatelnější, tím exkluzivnější.

Foto: Archiv Garáž.cz

Obchodník Balwinder Sahani si v aukci (jinak se značka v Emirátech sehnat nedá) vypřihazoval dubajskou značku s číslem 5 za 9 milionů dolarů. Bylo to pro něj splnění životního snu a zároveň prý odměna za dobrou práci. Teď už má doma dvě podobně exkluzivní espézetky, na druhém Rollsu mu totiž visí číslo 9, které koupil za cca 6 milionů dolarů. To jsou takové ty maličkosti, které v životě bohatých lidí potěší nejvíc.

Foto: Archiv Garáž.cz

A chcete vědět, za co si vlastně Sahani značku nadělil? Sám se svým obchodním partnerem provozuje web s exkluzivními značkami - už prý prodali pár dvouciferných a jejich denní návštěvnost se pohybovala kolem tisíce uživatelů denně, což jim přišlo slušné. Jakmile však Sahani získal číslo 9, vyskočila jim návštěvnost na desetinásobek a museli koupit nový server, aby všechen ten provoz utáhli. Sahani si z toho vyvodil, že měli úspěšnou sezónu a rozhodl se sám sebe odměnit novou espézetkou. Aneb další potvrzení toho, že muž se musí sám pochválit, protože nikdo jiný to za něj neudělá...

Reklama

Načítám