Hlavní obsah

Sportovní verze bude faceliftované Octavii slušet víc

Foto: Archiv Garáž.cz

Faceliftovaná Škoda Octavia se nám předvedla ve čtvrtek a reakce na design byly rozporuplné. Většině se nová příď nelíbila a největším problémem jsou rozdělené světlomety. Bude to ve sportovní variantě RS lepší?

Článek

Škoda Octavia se při svém faceliftu dostává do stejné situace, jako tomu bylo u druhé generace. Tedy facelift na první pohled působí hůře, než předfaceliftovaná verze. Designéři se rozhodli pro radikální řez a hlavní světla se rozhodli rozdělit. Díky tomu zůstaly upozaděny informace, že Octavia bude plná moderních technologií a vypadá to, že se celkově posune zase o kus dál. Doufejme, že nový design bude nadčasový a za nějakou dobu se začne veřejnosti líbit. Jenže ještě přijde sportovní varianta RS, která by mohla rozporuplný design výrazným způsobem vylepšit. Tady je první návrh počítačového specialisty na design, X-tomiho. 

Foto: Archiv Garáž.cz

Zatím můžeme být rádi, že nám i po faceliftu zůstane varianta RS a ještě důležitější informací je fakt, že bude opět posílena. Nejnovější rychlá Octavia dostane dalších 15 koní navíc, takže bychom se měli dočkat varianty RS 245. Víme, že to není bůhví co a motor zvládne i 300 koní, ale nám se líbí, že se Octavia alespoň po malých krůčcích posouvá směrem vzhůru. Pořád musíme mít na mysli, že automobilka Škoda je usedlejší značkou, produkující praktické vozy. Na prvních počítačových renderech to vypadá, že design bude opravdu zajímavější. Stačí přidat černou masku, ostřeji řezaný nárazník a hned je to lepší. Dvojice menších světel lehce splynou s maskou chladiče a rozdělení už není tak vyrázné. Tak co na to říkáte teď?

Zdroj: X-tomi design

Reklama

Načítám