Hlavní obsah

Špionáž: BMW neuhlídalo fotky roadsteru Z4 před premiérou!

Foto: BMW

BMW Z4 - oficiální fotky unikly víc jak týden před premiérou

O víkendu se objevilo několik ne moc dobrých fotografií nového BMW Z4 pořízených mobilem na privátní prezentaci. Vzbudily spíš rozpaky. Teď však koukáte na oficiální fotky, které BMW unikly víc jak týden před oficiální premiérou... Tak co vy na to?

Článek

Dámy a pánové, díváte se na fotky BMW Z4 M40i. Mnichovská automobilka není určitě moc nadšená, že se fotky objevují o týden dříve než měla původně plánováno, ale my jsme nadšeni, že auto nese stylistické prvky konceptu - má jeho masku i světla, zůstal i zajímavý zadní nárazník, štíhlé zadní lampy a velký difuzor s dvěma koncovkami výfuku.

BMW Z4 Roadster má stejně jako předchůdci dlouhou přední kapotu, krátký zadek a jen minimální převisy karoserie. Blatníky jsou svalnaté, baví nás ty velké výdechy, a atraktivní se zdají být na fotkách i všechny ty ostré linie a pětipaprsková kola.

Opravdovým odhalením je nicméně interiér auta. Zatvrzelí puristé budou možná zklamáni, že nové BMW Z4 má palubní desku a přístroje inspirované high-tech modelem 8 Coupe, a ne klasické budíky, nicméně stylisté BMW odvedli dobrou práci. Palubní deska je štíhlá, dynamická a v nejmodernějším minimalistickém duchu. Všimněte si taky kovového obložení, bezdrátové nabíječky, kovových pedálů a jednoduchého ovládání.

BMW Z4 se začne prodávat v roce 2019 hned s několika motory a automobilka již potvrdila, že verze M40i bude mít nový šestiválcový motor, který je „extrémně výkonný“. Uvidíme. My víme, že v něm bude i turbodiesel 3,0 l s dvojitým přeplňováním a výkonem 380 koní. A zatímco ostatní motorizace zatím obestírá rouška tajemství, tak BMW potvrdilo, že Z4 bude mít sportovní zadní diferenciál, a že v nabídce bude hned od začátku i provedení se sníženým podvozkem a elektronicky ovládanými tlumiči.

Oficiální premiéra BMW Z4, které jsme vám na Garáži.cz představili s předstihem, bude 23. srpna na kultovní akci Pabble Beach v Americe. Tak co, líbí?

Reklama

Související témata:
Načítám