Hlavní obsah

Španělé přetvořili Bentaygu na monstrum do terénu

Foto: Bengala Automotive Design SL

Bentley Bentayga od Bengala Automotive Design SL

Bentley s modelem Bentayga odpovědělo na současnou velkou poptávku zákazníků po vozech SUV. Nabízí jak výhody tohoto typu karoserie, tak i pořádnou porci luxusu, pohodlí a vybraných materiálů. Když si ale Bentaygu s posvěcením samotného Bentley vezmou do parády odvážní Španělé, výsledek možná překvapí.

Článek

Bentley, konkrétně Continental GT se terčem úpravců stal už před pár dny. Ukazovali jsme vám, jak z něj v Rusku udělali nefalšovaný tank i s pásy místo kol. Jakkoliv šlo o velmi zajímavou zběsilost, byla to úprava výhradně amatérská. Dnes vám ale ukážeme rendery úpravy taktéž Bentley, ovšem luxusní Bentaygy, kterou si do parády vzala španělská tuningová firma Bengala Automotive Design SL. Rozdíl je hlavně v tom, že celý tento terénní projekt vzniká s posvěcením samotné automobilky, která je prý úpravou nadšená!

Bengala Automotive Design SL se specializuje se úpravy většinou spíše luxusních automobilů značek Rolls-Royce nebo například Ferrari. Jejich práce je tradičně velmi odvážná a v rámci úprav se tihle Španělé nebojí ani velkých změn. Co se jejich verze luxusního SUV týče, vznikne jen 15 kusů, jejichž cena zatím není známa. Levné to ale jistě nebude, vždyť jen pořízení sériové Bentaygy vyjde na malé jmění.

Úprava, která taktéž připomíná spíše obrněné terénní vozidlo, je postavená hlavně na karbonu. Úpravce navíc výrazně přizvedne podvozek, upraví osvětlení, přidá drsné beranidlo s LED světelným pásem, který je i na střeše auta, ale také upraví karoserii tak, aby vypadala jako z filmu Mad Max. Chybět prý nebudou ani speciální nástavce na blatníky, aby Bentayga vypadala co nejdrsněji, pod blatníky čekejte lehká, ale pevná kola obutá do terénních pneumatik, naviják a mnoho dalších vychytávek. Zajímavé je také vyvedení výfuku do boku, tedy k bočnímu prahu, a přítomnost velké spousty ochranných prostředků. Třeba podvozek jich je plný, aby mu rychlý průlet terénem neublížil.

Hodně nás baví fakt, že je Bentley s touto úpravou více než ztotožněno a vznik daného projektu podporuje. Chce totiž vidět, jak moc jde Bentayga naladit pro terénní jízdu, přičemž by podle úpravce neměla ztratit naprosto nic ze svého luxusního původu. Reálné verze této úpravy, stejně jako její ceny, bychom se měli dočkat už za několik málo týdnů, maximálně měsíců. Už jsme hodně zvědaví – těch pár obrázků, které do světa vypustilo Bentley společně s úpravcem, totiž vypadá ztraceně dobře!

Reklama

Načítám