Hlavní obsah

Škodovky umí nově zobrazit počasí a zpravodajství

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

To, co mobilní telefony umí už roky, se postupně dostává i na palubní displeje automobilů. Mladoboleslavská Škoda od prvního října přidala mezi funkcionalitu infotainmentů nové aplikace, které si lze bezplatně stáhnout. Uživatelé pak uvidí aktuální zpravodajství nebo počasí.

Článek

Trend je jasný. Automobily jsou rok od roku více propojené s IT světem. Pro příklady nemusíme chodit daleko, například displeje jsou totiž už dnes ve všech modelech, vyjma těch nejlevnějších. Je to stejné jako u jiných produktů, nepotřebujete je do té chvíle, než vám je nějaká firma nabídne. A pak je berete jako samozřejmost, bez které se neobejdete.

Škoda má ke stažení novou bezplatnou aplikaci. Ta na displeji zobrazí aktuální zpravodajství od České tiskové kanceláře (ČTK). Uživatel si může zvolit, které oblasti jej zajímají, jestli je to spíš politika, ekonomika nebo sport.

Kromě toho se na displeji zobrazuje předpověď počasí, včetně srážkového radaru. Předpověď počasí se zobrazí také pro cílovou destinaci.

Nová funkce je dostupná pro modely Scala a Kamiq (s infotainmentem Amundsen). Dále prakticky pro všechny modely s multimediálním systémem Columbus – Superb iV nebo nová Octavia.

Foto: Škoda Auto

Stálé online připojení otevírá dveře širokým možnostem moderních infotainmentů

„Později budou aplikace k dispozici pro všechny modelové řady Superb, Karoq a Kodiaq modelového roku 2021, vybavené infotainmentem Columbus,“ uvedl Pavel Jína z tiskového oddělení automobilky.

Aplikace Zpráva a Počasí je možné zdarma používat první rok, v následujícím období bude účtován „minimální poplatek“. Jak bude velký, zatím automobilka neuvedla.

Chtěli byste ve svém autě mít také zobrazené zpravodajství nebo předpověď počasí? Nebo to jsou věci, které zvládne libovolný mobilní telefon za pár tisíc a v autě je to zbytečnost? Napište nám do diskuse!

Reklama

Související témata:
Načítám