Hlavní obsah

Škodovky s páteřovým rámem se setkaly už po šestadvacáté

 

Škodováckých srazů je v průběhu léta nespočet, ale tento je ve mnoha ohledech speciální. Jde o sraz klubu, který byl založen již v roce 1993 a sjednocuje majitele a příznivce starých škodovek s páteřovým rámem. Jde o jednu z nejkrásnějších etap mladoboleslavské automobilky.

Článek

Šestadvacátý sraz klubu Škoda Historic Fan Club Hradec Králové proběhl uplynulý víkend u Stříbrného rybníku, přičemž my jsme na něm nemohli chybět, a to dokonce s kamerou. Dorazilo totiž celých 160 automobilů, přičemž se jedná o Škodovky čistě s rámovou konstrukcí podvozku. Na prvním srazu bylo aut pouze devět...

Vidět tedy lze nádherné kousky z historie Škody, ať už se jedná o první Octavie, Spartaky, Felicie a další stroje. Ozdobou srazu poté byl prototyp sportovního roadsteru Škoda 440 s karoserií od Karosy Vysoké Mýto. Organizátoři si zakládají na domácí atmosféře srazu, ostatně i proto se koná již desítky let v totožném kempu. Nechybí ani mezinárodní účast, přijeli lidé z Německa, Norska, Švédska, Dánska či Polska. Účastníci měli pestrý program včetně orientační soutěže v délce zhruba 60 kilometrů. V rámci trasy orientační soutěže narazili na místopisné úkoly (odhadnou výšku dveří na kostele v Josefově, převést letopočet z římských čísel a k tomu otázka z historie škodovky) a manuální zručnost v Jaroměři (montovali vodní pumpu na čas). Ostatně podívejte se s námi, jak to na sraze vypadalo.

Reklama

Načítám