Hlavní obsah

Škoda vyrábí nejlepší rodinná auta, říká německý magazín

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé magazíny AUTOStraßenverkehr a rodičovský plátek Leben & Erziehen vyhlašovaly anketu o nejlepší rodinný automobil. Škoda od roku 2011, kdy anketa začala, získala již 22 cen.

Článek

V této anketě se vozy dělily podle ceny a podle toho, zda jsou domácí, anebo na německý trh importovaná. A jak to tedy vidí u našich západních sousedů?

Škoda Octavia Combi dosáhla dvou vítězství: 13,7 procent čtenářů vyhlásilo český bestseller vítězem v kategorii od 15 000 do 20 000 eur. Kromě toho se univerzální kombi s 22,0 procenty čtenářských hlasů prosadilo i v hodnocení importovaných vozů tohoto cenového segmentu. Tímto výsledkem potvrdila Octavia loňský úspěch. Škoda Fabia combi pak zvítězila s 39,1 procenty všech hlasů v kategorii vozů do 15 000 eur. Tím si oblíbený malý vůz značky Škoda zajistil titul Rodinné auto roku již počtvrté za sebou.

Nejlepším rodinným vozem mezi importovanými modely v ceně od 20 000 do 25 000 eur je Škoda Yeti. Toto kompaktní SUV získalo 11,6 procent všech hlasů. Zato Superb Combi je přesvědčivým vítězem mezi importovanými vozy v kategorii od 25 000 do 30 000 eur. 24,3 procent čtenářů hlasovalo v anketě pro největší model značky Škoda v karosářské verzi kombi. Vlajková loď značky tak zopakovala svůj úspěch z roku 2016.

Reklama

Načítám