Hlavní obsah

Škoda Scala jako policejní auto. Zatím pouze v Anglii...

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Čechách se dlouho očekávaná Škoda Scala teprve nedávno dostala ze showroomů k prvním šťastným majitelům a pomalu se rozkoukává na silnicích, na britských ostrovech už je připravená narukovat do služby k policejním složkám. Jsme zvědaví, jak dobrá bude v pomáhání a chránění…

Článek

Nejen Česká republika, ale i Velká Británie je novým škodovkám nakloněná. Už si z nich nedělají legraci jako v dřevních dobách sto dvacítek (my bychom si z nich taky dělali legraci, kdybychom tehdy znali něco lepšího), teď je kupují pro rodiny, firmy, a dokonce i pro bezpečnostní a záchranné složky.

Dalším přírůstkem je nová Scala upravená pro britskou policii. Její praktičnost se totiž hodí i ve službě – do 467litrového kufru se vejde spousta nezbytné výbavy a na prostorná zadní sedadla se pohodlně usadí i ti nejvyšší zločinci. Dálniční stíhačka z ní nebude, i ten nejsilnější motor (1,5 TSI) má relativně skromných 150 koní, ale do místa zásahu svou policejní posádku doveze svižně, pohodlně, bezpečně a nejspíš i docela úsporně.

Foto: Škoda Auto

Škodovek slouží v Anglii celá řada hned u několika složek

Britský importér Škoda má s tamními bezpečnostními a záchrannými složkami už dlouhou spolupráci (slouží u nich Octavie a Superby, SUV Kodiaq i Karoq), proto jim auta dokáže upravit na míru (polepy, LED majáky, třítónové houkačky a další specifika) a navíc je nabídnout za skvělých podmínek leasingu, který pokrývá cenu úprav, údržbu i opravy v jednom balíku. Nechat si utéct takovou nabídku by byl přímo zločin.

Chtěli byste vídat Škodu Scala v barvách české policie?
ANO, česká policie by měla mít česká auta
93,8 %
NE, jsou i lepší auta
6,2 %
Celkem hlasovalo 4241 čtenářů.

Reklama

Načítám