Hlavní obsah

Škoda odhaluje podobu interiéru studie Vision E

Foto: Archiv Garáž.cz

Škoda se netají ambicemi na rozšíření produktového portfolia o řadu čistě elektrických modelů. První vlaštovkou má být koncept Vision E, jehož představení připravuje Škoda na autosalon Auto Shanghai 2017. A po nákresech exteriéru nám odhaluje i interiér vozu.

Článek

Škoda Vision E bude mít světovou premiéru za necelé dva týdny v Číně a automobilka nás tak postupně láká na svou novinku. Představu o vzhledu vozu máme, na obrázcích níže však můžete nahlédnout na designérovu představu o podobě interiéru. Po rozevření proti sobě otevíratelných dveří se před vámi ukáže světlý a vzdušný interiér bez středového tunelu a se čtyřmi samostatnými sedadly. Každé sedadlo má otočný mechanismus kvůli usnadnění nastupování - při otevření dveří se sedadlo natočí o 20° směrem ven z vozu a svou původní pozici zpět zaujme po zavření elektricky ovládaných dveří. Díky absenci středového tunelu je dřevem pokrytá podlaha zcela rovná.

Foto: Archiv Garáž.cz

Na palubní desce ční nezbytný rozměrný dotykový displej, který sdružuje řadu funkcí a služeb konceptu prostřednictvím systému Škoda Connect, nicméně každý cestující má před sebou i svůj vlastní dotykový displej s možností individualizace zábavy během cestování. Ve dveřích jsou umístěny tzv.phoneboxy, umožňující bezdrátové nabíjení smartphonů. Ty se navíc dokáží spárovat právě s osobním displejem u každého cestujícího.

Foto: Archiv Garáž.cz

Plán Škody je - vedle plug-in hybridů - představit do roku 2025 pětici nových vozů poháněných pouze elektřinou a jsme tak zvědaví, nakolik se designové prvky Visionu E promítnou do těchto modelů.

Koncept Škoda Vision E je postaven na nov platformě MEB,přičemž pohon vozu zajišťuje elektromotor na každ npravě. Dohromady dvaj elektromotory vkon 225 kW. Stejně jako na předešlch konceptech, shlidesignři i nyn k použit českhokřišťlu - tentokrt na bočn liště vozu, kter začn na přednm blatnku a konč na zadnch dveřch. Lišta skrv kromě klik třeba ikamerunahrazujc zpětn zrctko.

Reklama

Načítám