Hlavní obsah

Škoda Kodiaq nás nechává nahlédnout do interiéru

Foto: Archiv Garáž.cz

Oficiální odhalení je sice naplánováno až na prvního září, ale automobilky jsou vždycky tak trochu nedočkavé. Proto se zvedá opona už nyní a my se můžeme podívat, jak vypadá Kodiaq zevnitř.

Článek

A co vlastně na interiéru Kodiaqu upoutá nejvíc? Kromě velkého prostoru jsou to zejména detaily. Designově vychází kabina ze Superbu, ale třeba odlišný styl výdechů klimatizace praští otrlé škodovkáře do očí, stejně tak potěší centrálně umístěný displej palubního systému, který je příjemně po ruce. Další prvky si budeme muset osahat naživo, ale na první pohled vypadá Kodiaq ergonomicky, povědomě a přitom prémiově. V jeho případě se bude koncernová klasika snoubit s maximálně využitelným prostorem - jedná se přece o první sedmimístnou škodovku všech dob.

Foto: Archiv Garáž.cz

Kodiaq bude mít klasickou koncepci 2+3+2, přičemž druhá - trojmístná - řada je posuvná až o 18 centimetrů. To umožní snažší nastupování, ale také slušnou variabilitu. Nebudeme vám mazat med kolem huby, posez ve třetí řadě je vždycky trochu za trest a doporučujeme ho jen kratším pasažérům s mladými koleny. To je však krutá realita všech sedmimístných SUV. Se všemi sedadly v pozoru nabídne Kodiaq cca 230 litrů prostoru v kufru, se sklopenou třetí řadou už je to velmi pěkných 630 litrů. A pětimístná verze nabídne rekordních 720 litrů.

Další informace přineseme už 1. září, kdy v Berlíně proběhne slavnostní odhalení, kde se jistě dočkáme odpovědí na mnoho palčivých otázek.

Reklama

Načítám