Hlavní obsah

Škoda Kamiq GT – designová specialitka pouze pro Čínu

Foto: Škoda Auto

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zatímco v Evropě si na nového Kamiqa začínáme teprve zvykat, v Číně si ho užívají už od loňského roku. Akorát vypadá úplně jinak než evropský. Nyní se čínský trh může těšit na speciální verzi Kamiq GT, která ten evropský naopak nápadně připomíná – tedy až na to, že má výrazně hezčí příď.

Článek

Když se v Evropě poprvé objevila zvláštně vypadající auta s tenkým pruhem LED pozičních/potkávacích světel u horní hrany kapoty a velkými dálkovými světly pod nimi (Jeep Cherokee, Citroën C4 a aktuálně i evropský Kamiq), mysleli jsme si, že je to kvůli odlišnému čínskému vkusu. Jenže striktně čínský Kamiq GT se od toho evropského liší především tím, že má naopak klasické uspořádání předních světel. Co to má být?

Foto: Škoda Auto

Ruku na srdce – nevypadá příď čínského Kamiqu GT přeci jen lépe než ta evropská?

Když se důkladně podíváte na skici, vážně se zdá, že hlavní odlišnost evropského Kamiqu a nového čínského Kamiqu GT je v přídi podobající se designovému jazyku blížící se čtvrté generace Octavie – tenká trojúhelníková LED světla, velká maska a vykousnutí otvoru sání v nárazníku. Ostřeji řezaná záď si z evropského Kamiqu vypůjčila tenká LED světla, kterými nahradila velká světla čínské verze.

Foto: Škoda Auto

Zezadu čínský Kamiq GT hodně připomíná evropskou verzi. Akorát vypadá ještě o kus lépe díky chromovaným/stříbrným designovým prvkům. Těch se v Evropě také nedočkáme...?

Kamiq GT díky tomu vypadá dynamičtěji, což potvrzují i stříbrné doplňky v předním i zadním nárazníku (kde je také pás odrazky přes celou šířku, jako to mají v Evropě pouze verze RS), specialitou je také ozdobný chromovaný rámeček masky chladiče a lišta táhnoucí na spodní hraně oken od A-slopku a zabíhající až do D-sloupku, kde se vizuálně napojuje na chromované střešní ližiny. Samozřejmostí jsou také velká kola z lehké slitiny s leštěnými detaily.

Čínský Kamiq GT je prostě sekáč a nám začíná být vážně líto, že se jej v Evropě nedočkáme – stejně jako podobně fešáckého Kodiaqu GT. Vůbec nechápeme proč, určitě by se tu obě auta prodávala jako o život. A už se nezkoušejte vymlouvat na odlišný čínský vkus!

Líbí se vám Kamiq GT?
ANO, okamžitě to dovezte do Evropy!
95,8 %
NE, evropská verze je hezčí
4,2 %
Celkem hlasovalo 5892 čtenářů.

Reklama

Související témata:
Načítám