Hlavní obsah

Škoda Fabia Combi dorazí později, než se předpokládalo

Foto: Jakub Deml

Příchod čtvrté generace Škody Fabia je už pár měsíců potvrzený ústy nejvyššího mladoboleslavské automobilky, Thomase Schäfera – těšit se na ni můžeme už příští rok. Stejný muž nyní oficiálně zpečetil také příchod praktičtější karosářské verze kombi. Špatnou zprávou je, že si na ni kupci ještě docela dlouho počkají.

Článek

Škoda Fabia je velice oblíbené auto a v české kotlině obzvláště ve velice prostorné a praktické verzi kombi, která často supluje roli plnohodnotného rodinného auta. Pro Čechy je prostě nenahraditelná. Proto je příchod nové verze velmi napjatě očekáván. A i když byl osud kombíku čtvrté generace dlouho v nejistotě, nyní už máme oficiálně potvrzeno, že dorazí! Má to však jeden háček...

Na nové generaci Fabie hatchback se ladí už jen detaily a svou premiéru si odbude v první polovině roku 2021. Logické by bylo, že se verze kombi ukáže vzápětí, tedy na přelomu podzimu a zimy. Tak tomu také bylo u všech generací Fabie, totiž že verze kombi přicházely záhy, nejdéle do roka. Jenže tentokrát si na prodlouženou karoserii počkáme o dost déle.

Škoda Fabia kombi – objem kufru

1. generace – 426 litrů

2. generace – 480 litrů

3. generace – 530 litrů

4. generace – ???

Šéf Škody Thomas Schäfer se pro německý Auto Motor und Sport rozpovídal a překvapivou zprávou je, že kombi dorazí až zkraje roku 2023, tedy se zpožděním zhruba roku a půl. Znamená to, že Fabia Combi III se udrží na trhu dlouhých osm let, a dva roky se tak bude na mladoboleslavských linkách montovat čtvrtá generace (hatchback) společně s kombi třetí generace (tedy něco podobného jako v případě Octavie Tour vyráběné až do roku 2010).

Předpokládáme, že podobu nového kombi bude automobilka tajit ještě další dva roky. O nezájem zákazníků se ale dle našeho soudu nemusí bát ani u stávající Fabie postavené ještě na platformě PQ26 – kombi ve třídě malých vozů dnes už nikdo nevyrábí, takže Škoda bude mít de facto monopol. My se však přeci jen víc těšíme na tu novou... Co vy?

Těšíte se na novou Škodu Fabia kombi?
To čekání nepřežiju!
5 %
Jsem na ni docela zvědavý
63,3 %
Moc mě nezajímá
6,1 %
Je mi úplně ukradená
25,6 %
Celkem hlasovalo 1983 čtenářů.

Reklama

Načítám