Hlavní obsah

Šílený Jeep Gladiator má nápravu navíc a silný diesel k tomu

Foto: Next Level

Úpravce Next Level má novou hračku pro velké kluky a holky – Gladiator 6x6

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dvě nápravy má dneska skoro každý automobil, což ale tuningovému studiu s příznačným názvem Next Level (další úroveň) rozhodně nestačí. Z toho důvodu se šikovní mechanici této společnosti pustili do úprav pick-upu Jeep Gladiator a osadili jej nejen dalším párem hnaných kol, ale také několika užitečnými komponenty do terénu. Takže jestli začne apokalypsa, víte, kam sáhnout.

Článek

Přestavby na pohon 6x6 už nejsou v motoristickém světě žádnou velkou novinkou, nýbrž regulérní aftermarketovou službou, aplikovanou především u pick-upů. Důvod je vlastně prostý, dvě nápravy některým velkým strojům zkrátka nestačí. Této myšlenky se drží rovněž kalifornský úpravce Next Level, který představil čerstvý vůz pro všechny náročné šoféry – Jeep Gladiator 6x6.

Foto: Next Level

Jeep Gladiator 6x6 Next Level je hračkou pro náročné

Extrémní vozidlo se nově může pochlubit upraveným převodovým poměrem na 4.88, zvoleným kvůli razantnější akceleraci. Standardem je stálý pohon 4x4, ovšem v rámci příplatků se nabízí kýžená šestikolka.

V rámci motorů se můžete těšit na 273koňový přeplňovaný zážehový dvoulitr (393 Nm), respektive na 3,6litrový benzinový šestiválec o výkonu 290 koňských sil (353 Nm), případně zvolit vrcholový třílitrový šestiválcový turbodiesel naladěný na 381 koní (637 Nm).

Foto: Next Level

Uvnitř poznáváme Wrangler, ze kterého Gladiator vychází

Auto dostalo prodlouženou zadní korbu s délkou 2 438 mm, volitelný přední pevnostní nárazník, diodové osvětlení, naviják, 20palcová kola a zesílené tlumiče značky FOX. Uvnitř najdete čalounění z ručně zpracované kůže Nappa, sportovní podhlavníky a unikátní designové vzory na sedadlech.

Už taháte peněženku a počítáte bankovky, viďte? Musíme vás zklamat, vozidlo se sice dá koupit u autorizovaných prodejců Jeepu, ovšem až v daleké Kalifornii. Navíc v základu stojí v přepočtu skoro tři miliony korun, což taky není málo. Na druhou stranu velcí kluci (a holky) potřebují velké hračky a Gladiator 6x6 od Next Level je takovým naprosto ukázkovým příkladem.

Reklama

Načítám