Hlavní obsah

S jednou baterií můžete pohánět více nástrojů, ulehčíte si tím práci a ušetříte

Foto: Shutterstock.com

Ulehčete si práci nejen v dílně

Nakupovat AKU nářadí bez baterie se stalo trendem poslední doby. Baterii lze totiž koupit samostatně. Výrobci počítají s věrností svých zákazníků a nabízejí, že když si kutil koupí nářadí stejné značky, může baterii sdílet. Pro kompletní řadu nářadí tak stačí pouze dvě baterie – s jednou pracujete, druhá se dobíjí.

Článek

Výhody AKU nářadí asi není třeba nijak zvlášť zdůrazňovat. Nezávislost jeho použití je k nezaplacení. AKU nářadí je výkonné a mnohdy svou výkonností předčí i stejný druh zapojený do zásuvky. Výhodou AKU nářadí je jistě také absence kabelů, s nářadím se při práci snadno dostanete na těžko přístupná místa, můžete si ho vzít kamkoli. A pokud máte dvě baterie, můžete si dovolit s ním pracovat prakticky nepřetržitě. Abyste mohli baterie sdílet, pak stačí pořizovat si nářadí od stejného výrobce. Tedy to, které vám zřejmě nějakým způsobem vyhovuje.

Praktické a ekonomické sdílení

Nápad na sdílení baterií jednotlivými druhy nářadí je jednak praktický a jednak ekonomicky výhodný. Nářadí bez baterie je pochopitelně nesrovnatelně levnější než nářadí dodávané s baterií nebo bateriemi a nabíječkou. Stačí pak mít v zásobě jenom jeden pár baterií a ty využívat u toho nářadí, které zrovna k práci potřebujete. Při dnešních cenách kvalitních akumulátorů tak můžete hodně ušetřit.

Foto: lkq.cz

Stačí jedna baterie a můžete se pustit do práce

Vždy při ruce

Představte si, že zatímco stříháte živý plot, na nabíječce se vám dobíjí druhý zdroj, potom baterii přendáte třeba do přímočaré pilky, něco si uříznete, dáte baterii do vrtačky, a tak dále. Výhodou tohoto systému je, že akumulátor vám nikde po většinu své životnosti zbytečně nedegeneruje, protože ho využíváte naplno. A když baterie odejde, stačí koupit jednu novou a máte opět celou řadu nářadí plně funkční.

Z praktického hlediska se vám uvolní místo v dílně, kde budete mít jenom jednu nabíječku a jeden náhradní zdroj, nikoli ke každému nářadí vlastní baterie a nabíječku. Když se podíváme kupříkladu na sortiment autokelly.cz, zjistíte, že si vybavíte takovým nářadím se sdílenými bateriemi celou garáž nebo dílnu.

Foto: Autokelly.cz

Akumulátorovým nářadím si snadno zaplníte celou dílnu nebo garáž

Mnoho možností

Možností, kde využít stejný akumulátor, je mnoho a každý kutil je moc dobře zná. Vedle akumulátorové příklepové vrtačky, bezuhlíkové vrtačky, rázového utahováku, úhlové brusky, kotoučové pily, pily ocasky, nebo přímočaré pily, můžete na jeden akumulátor požívat také plotové nůžky nebo strunovou sekačku. Vše, co pro svoje kutilství potřebujete, najdete na webových stránkách www.autokelly.cz.

Toto je sponzorovaný text tvořený ve spolupráci se zadavatelem. Článek nevytváří redakce Garáž.cz.
Související témata:
Načítám