Hlavní obsah

Škoda Enyaq s obytnou vestavbou: Unikát pro Anglii vznikl díky české firmě Egoé

Foto: Škoda UK

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Najdete je v Moje sledované na Seznam.cz.

Myslíte si, že elektromobilita a kempování nejdou dohromady? Britské zastoupení Škodovky představuje unikátní projekt FestEVal, obytnou přestavbu zakládající na elektrické Škodě Enyaq iV 80 a využívající kempovací vybavení z nabídky českého výrobce Egoé. Oficiálně se bohužel nebude vyrábět, ale můžete se jím inspirovat při vlastní přestavbě.

Článek

Umíte si představit, že kempujete v elektromobilu? To je v dnešních dnech zase reálnější, protože Britové využili popularity kempingových zástaveb v osobních autech a představují ideální řešení. Britské zastoupení mladoboleslavské Škodovky se spojilo s českou firmou Egoé a společně představují elektrickou Škodu Enyaq iV připravenou na výlet za dobrodružstvím.

Oficiálně se projekt jmenuje Škoda Enyaq iV 80 FestEVal a cílí na příznivce elektromobility s láskou ke kempování. Speciálně vybavený Enyaq pochopitelně vypadá jako normální produkční elektromobil, jaký si můžete koupit i vy. Zvenku je pouze vybaven střešním stanem pro dvě osoby, s rozkládacím žebříkem a solárně napájeným ventilátorem.

Foto: Škoda UK

V obytném elektromobilu od Škodovky se vyspí celkem čtyři osoby, přičemž dvě budou spát ve střešním stanu a dvě na rozkládací posteli

V zavazadlovém prostoru o základním objemu 585 litrů se pak nachází vestavba Egoé z řady Box s vysouvací kuchyňskou linkou včetně plynového vařiče, dřezu a rychlovarné konvice. Chytrá vestavba z Čech současně zachovává plnou funkčnost zadních sedadel a při potřebě přespání dalších dvou dobrodruhů je k dispozici rozkládací postel pro dvě osoby. Celkem se tedy v „obytném“ Eynaqu vyspí čtyři lidi.

Britské zastoupení Škodovky se k přestavbě FestEVal inspirovalo začínající sezónou festivalů, pro kterou může být Enyaq šikovným společníkem. Už z výroby je totiž vybaven kvalitním audiem s osmi reproduktory, ambientním osvětlením, infotainmentem s 13palcovou dotykovou obrazovkou a Wi-Fi hotspotem s podporou připojení až osmi zařízení. S takovou výbavou tedy o hudbu nebude nouze.

Foto: Škoda UK

Elektrický Enyaq iV 80 podle oficiálních údajů normálně ujede přes 500 kilometrů podle WLTP, ale střešní stan zhorší aerodynamiku a sníží dojezd

Enyaq iV FestEVal vychází z motorizace „80“ s jedním vzadu umístěným elektromotorem o 150 kW (204 koních), větším 82 kWh akumulátorem a tabulkovým dojezdem 534 kilometrů podle WLTP. Dobrodružní kempeři ale musí počítat s tím, že skutečný dojezd mírně sníží aerodynamický odpor přidaného stanu i hmotnost vestavby.

Škoda Enyaq iV 80 FestEVal je jedinečným projektem bez záměru další výroby. Nadšenci do elektromobility a kempování současně se jím však mohou inspirovat a objednat si komponenty na přestavbu svých vozů u výrobce.

Jak se vám líbí obytná vestavba Egoé pro elektrický Enyaq iV?
Skvělý nápad, to potřebuji!
10,9 %
Radši bych ji dal do naftového Kodiaqu
89,1 %
Celkem hlasovalo 777 čtenářů.

Reklama