Hlavní obsah

Americký specialista Airstream představil další stylový retro obytný přívěs. Trade Wind je připraven na divoké kempování

Foto: Airstream

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obytné přívěsy Airstream vynikají především designem, který charakterizují aerodynamické tvary a leštěné hliníkové plechy. A i když na pohled vypadají poměrně retro, dokážou nabídnout luxusní a moderní výbavu.

Článek

Dokládá to také nový Trade Wind, zhruba 7,6 metru dlouhý dvounápravový přívěs, který je zaměřen na „divoké kempování“. Po nějaký čas tak dokáže nabídnout soběstačnost a energetickou nezávislost.

Přívěs v tomto směru těží z přítomnosti tří lithiových baterií s celkovou kapacitou 810 Ah. To je podle výrobce čtyřikrát větší kapacita než u ostatních přívěsů značky Airstream. Trade Wind je navíc vybaven solárními panely o výkonu 600 wattů, takže mimo dosah klasické elektrické sítě opravdu nějaký čas vydrží.

Uvnitř pak najdeme prostor poskytující místo na spaní až pro pět lidí. Luxusně vyhlížející interiér nabízí obývací prostor s televizí a stolem, kuchyňský kout s dřezem, sporákem a lednicí. Zájemci si mohou připlatit za mikrovlnnou troubu s horkovzdušnou fritézou.

Dostalo se také na sprchový kout a v katalogu příslušenství najdeme i kompostovací toaletu.

V přední části se nachází ložnice, která díky velkým oknům zaujme panoramatickým výhledem. Zákazníci mohou volit mezi provedením s velkou manželskou postelí, nebo s oddělenými lůžky.

Komfort v přívěsu ještě zvyšují klimatizace a topení.

Zaměření na kempování mimo civilizaci zase kromě výbavy zajišťující soběstačnost podtrhují větší světlá výška a pneumatiky vhodné do náročnějšího terénu.

Airstream už přijímá objednávky, ve Spojených státech amerických cena obytného přívěsu Trade Wind začíná na 129 400 dolarech, což je v přepočtu asi 2,95 milionu korun.

Reklama

Načítám