Hlavní obsah

Seat Leon v roce 2019 - nová generace bude elektrická

Foto: Archiv Garáž.cz

Leon je nosným produktem automobilky Seat. Za dva roky se dočká nové generace, která se rozdělí hned na dva modely pod značkou Seat a Cupra. Také se dočkáme elektrické varianty s dojezdem až 500 km.

Článek

Na internetu začínají pomalu prosakovat informace, co se stane s novou generací modelu Seat Leon. Důležité je, že by měla na trh dorazit v roce 2020. Zároveň můžeme potvrdit, že se model Leon objeví pod dvojicí značek. Klasické varianty se budou prodávat pod značkou Seat a ta nejvýkonnější a nejostřejší se zařadí pod značku Cupra. Tady bychom se mohli dočkat ještě výkonnějších variant. Hovoří se o modelu s výkonem 335 nebo až 370 koní. Leon bude opět stát na platformě MQB, pouze se počítá s tím, že se jen lehce prodlouží rozvor náprav, aby se zvětšil prostor pro nohy cestujících na zadních sedadelch. 

Foto: Archiv Garáž.cz

No a nakonec se hodně diskutuje o použitých pohonných jednotkách. Někdo spekuluje o dieselových motorech, které už nemají budoucnost. My si to nemyslíme a výroční tiskovka VW Group v Německu ukázala, že se s nimi nadále počítá. Volkswagen připravuje nové čisté generace vznětových motorů, takže můžeme počítat s tím, že se alespoň jedna turbodieselová pohonná jednotka v modelu Leon objeví. Každopádně už teď je jasné, že se dočkáme nové elektrické varianty, která by měla nabídnout vynikající dojezd až 500 km a chybět nebude ani hybridní varianta nebo plug-in hybridní varianta. Trošku počítáme s tím, že také Seat dostane hybridní model kombinující spalování plynu CNG, protože právě značka prodává valnou část svých modelů ve verzi CNG. Možná ještě více, než samotná škodovka a když vidíme pohon konceptu Vision X, musí se objevit i u ostatních značek koncernu. 

Reklama

Načítám