Hlavní obsah

Seat Ateca X-Perience: Drsnější stránka velkého Španěla

Foto: Archiv Garáž.cz

Dalo se čekat, že Seat nepředstaví v Paříži nejostřejší Atecu s přídomkem Cupra, ale spíš nějakou civilnější verzi. A proto dostáváme X-Perience, který je v podstatě oplastovanou variantou městského SUV.

Článek

Ateca tak přijede na trh v městské i "offroadové" variantě, podobně jako aktuální verze Yetiho. Kruh se tím pomyslně uzavírá, protože nový Yeti by měl technikou i rozměry vycházet právě z Atecy, a i u něj můžeme očekávat dvojici verzí odlišených podle primárního použití. Rádi bychom řekli, že Ateca X-Perience je fotogeničtější než základní varianta, ostatně podobné plastové prvky často velké auto designově rozbijí a udělají ho zajímavějším, ale nějak se nemůžeme dostat přes ty fórově vypadající stříbrné plasty na čumáku a zádi. V jiných barevných odstínech by možná působily sebevědoměji. Možná...

Ačkoliv bude X-Perience představen jako koncept, jeho vnitřnosti jsou takřka typickou konfigurací v daném segmentu - čtyřkolka s Haldexem, silný dvoulitrový diesel pod kapotou (stodevadesátikoňová varianta je bratříčkem např. z Leonu X-Perience nebo Octavie RS TDI) a sedmistupňové DSG. Zákazníky si tenhle plastový elegán určitě najde a vlastně jsme i docela zvědaví na jeho schopnosti v lehkém terénu, ale hlavně doufáme, že naživo budou ty terénní ozdůbky vypadat lépe. Nezbývá než si počkat do Paříže na vlastní dojmy. 

Reklama

Načítám