Hlavní obsah

Seat Arona: Nejmenší SUV přijíždí, bude mít i českého bratra

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Po Ibize, která jezdí na nové platformě MQB A0, se představuje další vůz na stejném základu, jen o něco větší a vyšší. Seat Arona je typickým malým SUV, které bude bojovat s vozy jako je Renault Captur, Peugeot 2008 či nový Hyundai Kona.

Článek
Foto: Archiv Garáž.cz

Designový směr značky Seat, se kterým přišel poprvé model Leon poslední generace, má ještě co říci. Podobné linie totiž nyní dostalo i nejmenší SUV španělské značky, model Arona. Ten bude mít i dva koncernové sourozence, Volkswagen T-Roc a rovněž nejmenší SUV od Škody, které zatím nemá jméno.

Ve srovnání s Ibizou je novinka o 79 mm delší, největší změnou je však výška, která narostla o 10 cm! Na danou velikost pak má vůz být jak prostorný, tak i praktický, přičemž do kufru se vejde 400 litrů nákladu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Samozřejmostí u tohoto modelu je možnost velké individualizace podobně, jako u konkurence. Pod kapotou se pak objeví púodobná paleta jednotek jako u Ibizy. Čekejte tedy dva litrové tříválce s výkonem 95 a 115 koní, vrcholem je pak benzinová patnáctistovka Evo se 150 koňmi. Jednotky mohou být spřaženy se sedmistupňovým automatem či šestistupňovým manuálem. Nejsilnější jednotka přijde ve vrcholné variantě FR, která přidává sportovní nádech. Z hlediska dalších paliv očekávejte naftové šestnáctistovky TDI (95 a 115 koní) a litrový tříválec na zemní plyn (90 k).

Nový pořad o autech Garáž.cz!

Nezapomeňte sledovat ani třetí díl pořadu o autech z dílen Garáž.cz. Tentokrát uvidíte překonání magické třísetkilometrové rychlosti v Bentley, sběratele nákladních Tatrovek či třeba legendární dvanáctiválcové BMW! Sledujte nás zde!

Reklama

Načítám