Hlavní obsah

S předstihem víme, jak bude vypadat malý crossover od Seatu

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hackeři jsou dnes skutečně vynalézaví, a tak tu máme další kapitální únik. Tentokrát nejde o nic menšího než o crossover na bázi Seatu Ibiza, který se má oficiálně představit na podzim ve Frankfurtu. Odvodí se z něj i bratříčci pro Škodu a Volkswagen.

Článek

Protože je Seat trochu napřed, má dokonce jeho crossover i jméno - Seat Arona - na rozdíl od škodováckého dvojčete, o kterém se teprve před několika dny začalo mluvit v souvislosti s možným rušením kombíků v tomto segmentu. Místo Ibizy ST prostě dostaneme Aronu a místo Fabie kombi taky crossover v bleděmodrém. A při pohledu na první obrázky, které se povedlo vykuchat z updatu palubního systému (takové ty 3D modýlky, co se vám promenádují po palubním displeji, kdykoliv nastartujete nebo vypnete motor), to opravdu vypadá, že naše nářky v nedávném článku mají opodstatnění. Arona vypadá velmi efektně a bude ozdobou parkoviště. Velký kufr by v ní ale hledali jen ti největší optimisté.

Foto: Archiv Garáž.cz

Půjde zkrátka jen o Ibizu na chůdách, jak to ostatně u podobných crossoverů bývá. Skoro bychom si vsadili, že Arona a její příbuzné se spolehnou jen na pohon předních kol, ale místo v kufru stejně ubere líbivý design. Pro přepravu čehokoliv objemnějšího tak budete muset sklápět sedačky. Máte dítě nebo dokonce dítě a psa? Pak se rovnou rozhlížejte jinde. Pro automobilky je to ale skvělá propozice... naženou fanoušky kombíků o segment výš a těm ostatním prodají dražší crossoverovou alternativu. On byl ostatně ten kombík u Ibizy a Fabie takovým trpěným příbuzným, který vydělával peníze. Polo přeci nic takového už dávno nemělo. A teď to nebude závidět bratříčkům, protože na tom všichni budou stejně. Uff.

Foto: Archiv Garáž.cz

Za úlovek děkujeme lovcům z MIB-Hackers a MQB-Coding

Reklama

Načítám