Hlavní obsah

Rychle a zběsile naživo: Již brzy i ve vašem městě

Foto: Archiv Garáž.cz

Letos se do kin chystá osmý díl této populární série a až uvidíte ukázku, budete si znovu říkat, že autoři ukazují prostředníček všem zákonům fyziky (a konec konců i smysluplného vyprávění). Jenže oni vás brzy budou chtít přesvědčit o opaku...

Článek

Osm dílů, patnáct let. Je neuvěřitelné, že je tu s námi tahle nezmarovitá série tak dlouho. A ušla pořádný kus cesty - z filmu o subkultuře ilegálních pouličních závodů se stal ve čtvrtém díle regulérní akčňák a někde mezi pětkou a šestkou se Vin Diesel rozhodl kašlat na fyziku nejen co se týče řízení aut, ale tak nějak obecně. Z jeho týmu se stali superhrdinové, kteří dnes jedou na vlně neuvěřitelných tržeb (to platí nejen o sedmičce, která se loučila s Paulem Walkerem) a musí tedy dostát očekávání publika. To znamená, že osmička je ještě větší, hlasitější a bláznivější. Co k tomu dodat? Záporák z předchozího dílu se musí spojit s týmem hrdinů, aby dal za vyučenou jejich lídrovi, který zběhnul na špatnou stranu zákona. Připitomělé? Určitě, ale nechtěli jste někdy vidět, jak parta supersilných aut na ledě honí obří atomovou ponorku?

Jasně, mávnete nad tím rukou, protože je to fantasmagorie, ale producenti vás budou již brzy chtít přesvědčit o opaku. Vyrážejí totiž s Rychle a zběsile do světa - uspořádají globální turné s epickou live show, kde budou předvádět kousky z filmů, kterých jsou auta opravdu schopná. A nebude to jen závodění na čtvrt míle, opravdu se prý dočkáme akrobatických kousků s auty, velkolepých kaskadéřin a nebudou chybět ani výbuchy. Jestli vám to trochu připomíná Top Gear Live, tak vězte, že za realizací stojí stejná produkce, což je minimálně příslib toho, že za své peníze dostanete velkolepou show. A naživo to možná ocení i ti, kterým se Rychle a zběsile myšlenkově už dávno vzdálilo. 

Reklama

Načítám