Hlavní obsah

Nový Superb a Kodiaq si už může prohlédnout úplně každý. A nejen škodovácké novinky

Foto: Lukáš Kukla, Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na pražském Výstavišti právě začíná velká automobilová výstava zaměřená na elektromobilitu. Byli jsme ji navštívit a máme pro vás přehled novinek, které vás jistě navnadí k osobní návštěvě, případně vám aspoň žádná neunikne, pokud se na akci nedostanete.

Článek

Elektromobilita i v České republice nabírá na obrátkách – svědčí o tom rostoucí prodeje a čím dál častější výskyt elektrifikovaných aut na silnicích. Díky tomu pražský e-Salon, který se letos koná již popáté, nabírá na důležitosti a prestiži a především také na velikosti. Účastní se ho naprostá většina značek působících na českém trhu, řada novinek si tu odbude svou národní premiéru.

Pro veřejnost je to také jedinečná příležitost, jak se může naživo seznámit s těmi nejzajímavějšími elektrifikovanými vozy, potažmo s elektromobilitou jako takovou. Všechna vystavená auta si totiž můžete velmi zblízka prohlédnout a vyzkoušet, na stáncích je řada odborníků, kteří vás o nich velmi ochotně poučí. Dokonce je tu i možnost krátkých testovacích jízd, jež však k prvním seznamovacím krůčkům s elektromobilitou docela stačí. Pokud se tedy chcete začít osmělovat a poznávat nový druh pohonu moderních automobilů, je toto naprosto ideální šance.

A na jaké novinky se můžete těšit? Prohlédněte si je v naší obsáhlé fotogalerii:

Na závěr ještě připomeňme, že e-Salon se na pražském Výstavišti v Letňanech koná do neděle 12. listopadu, přičemž otevírací doba je každý den do 17:00, v neděli pak jen do 16:00. Jednodenní vstupenku pro dospělého pořídíte za 240 Kč, rodinná (2 dospělí + 2 děti) pak vyjde na 490 Kč.

Kromě nových automobilů se ukážou novinky ze světa elektrokol a elektromotorek, možnosti nabíjecí infrastruktury a autonomní mobility či doplňkové služby jakkoliv související s elektromobilitou. Návštěvníci se navíc mohou těšit na bohatý doprovodný program včetně přednášek, zkušebních jízd a workshopů.

Reklama

Související témata:
Načítám