Hlavní obsah

Renault Twingo konečně dostane trochu šťávy

Foto: Archiv Garáž.cz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když přicházelo zadokolkové mini od Renaultu na trh, byli jsme všichni nadšení, ačkoliv jsme věděli, že malý výkon a neutrální naladění moc zábavy nepřinese. To by se teď mohlo změnit.

Článek

Ocucaný retro design, zajímavá koncepce pohonu zadních kol a možná až příliš netradiční řešení čumáku, na které začnete nadávat kdykoliv potřebujete dolít vodu do ostřikovačů. Renault Twingo nakonec nebyl takovým převratem, jak jsme si všichni přáli a jedinou výraznější vzpomínkou byl překoňovaný koncept, kterým nás na něj francouzská automobilka namlsala. Naděje ovšem umírá poslední a první zprávy o Twingu GT, když už tedy ne rovnou Twingo RS, zní celkem nadějně. Můžete nad nimi mávnout rukou, nebo si pomyslet, že občas nemusí pršet a stačí když kape.

Nelze čekat žádné velké výkony, ostatně nárůst výkonu z nejsilnější obyčejné verze je pouhých 20 koní a motor pod kapotou zůstává stejný - jde o foukanou devítistovku, od které skutečně nelze vyžadovat zázraky. Pokud jste si ale na Twingo přece jenom mysleli, dostanete sportovněji naladěný podvozek, trochu méně přísné ESP a třeba i variabilní řízení. To všechno by konečně mohlo dát Twingu jiskru, ačkoliv na stovku mu to bude pořád trvat hodně dlouhých 9,5 sekundy. Je tak trochu ironií, že Renault svoje "ostré" Clio představí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, ale úplně špatné PR to není. Tak teď jen, aby si ho koupilo dost dravých řidiček a my se třeba dočkali limitky v RSku s nějakým obřím motorem. Klidně může i čouhat ven, kdyby se tam nevešel.

Reklama

Načítám