Hlavní obsah

Rallyoví stařečci v nasazení - Podbrdská rally legend

 

O veterány a stará auta je stále větší zájem a to platí také v motorsportu. I proto jsme vyraziil na Podbrdskou rally Legend, kde si dávali do těla hvězdy motorsportu z minulých dob a proháněli své letité stroje. Na průjezdy starých škodovek, žiguliků, trabantů a zahraničních speciálů byla radost pohledět. K tomu jsme ještě stihli prohlídku jednoho soukromého muzea.

Článek

Podbrdská rally už se zařadila mezi tradiční rallyové podniky, které se u nás jezdí. Letos už to byl pátý ročník a tradičně se na něm sešlo několik desítek soutěžních speciálů různého stáří. Nejpočetnější bylo také startovní pole škodovek a než se dalo do pohybu, byli jsme se podívat v jednom menším soukromém muzeu, kde to právě škodováckou atmosférou moc hezky voní. Stálo tam hned osm kousků včetně legendárního soutěžního Favorita, který jel rally Monte Carlo a jde o tovární speciál. 

Pak jsme si prošli početné startovní pole a vyzpovídali soutěžní jezdce před startem. Potkali jsme například Milana Zapadla nebo Vláďu Bergra, ale také jednu zajímavou závodní škodovku z padesátých let. Následně už první auta vyrazila na rychlostní zkoušky a bylo vidět, že stáří veteránů nebrání velkému nasazení a dramatickým situacím. Asi největší předvedla posádka s nově postavenou Škodou 130 LR, která skončila po kolostřešní kombinaci totálně rozbitá. 

Reklama

Načítám