Hlavní obsah

První jarní srazy i ježdění na závodních okruzích

Foto: Archiv Garáž.cz

Máme pátek, víkend za dveřmi. Tipy jsou sice primárně víkendové, avšak už dnes se koná nejedna zajímavá automobilová akce. Třeba sraz nejrychlejších BMW v Mostě nebo začátek sezóny závodů v driftu na Slovakiaringu.

Článek

BMW ///M Day II - zahájení sezóny 2017 v Mostě

Patříte-li k milovníkům bavorské značky, je dnešek stvořen přímo pro vás. Na mosteckém autodromu se (netradičně) v pátek koná zahájení sezóny všech vozů BMW s emblémem M. Takže kopa modrobílých znáčků s ryčně znějícími motory na jednom místě. Na pořadu dne budou volné jízdy proti celodennímu startovnému a na jednu hodinu odpolední je naplánována spanilá jízda všech dorazivších BMW M vozů po okruhu.

Foto: Archiv Garáž.cz

GMS HillClimb Prolog Brno

V sobotu testování, v neděli závod. Prolog série závodů do vrchu Maverick Rescue Euro Cup 2017 se odehraje na části trati Masarykova okruhu a pojede se protisměrně do kopce z divácké tribuny F k divácké tribuně A. Skrz nedělní dopoledne se uskuteční první dvojice tréninkových a následně závodních jízd, odpoledne se po jedné tréninkové jízdě jedou opět dvě závodní rozjížďky. V seznamu přihlášených figuruje kolem sedmdesáti jmen.

Foto: Archiv Garáž.cz

Westlake Drift Challenge Slovakiaring

Slovakiaring u Orechové Potôně hostí první letošní závod české drifterské série. První část tréninků se jede v pátek, hlavní program v čele s tandem battly (kdy jedou v driftu dva vozy vedle sebe a snaží se udržovat co nejmenší vzdálenost od sebe) je pak naplánovaný na sobotu. Startovní listina může působit skromně - čítá přibližně 25 závodníků; nicméně skoro polovina z přihlášených automobilových speciálů disponuje výkonem vyšším než 500 koní. Takže zábava zaručena.

Foto: Archiv Garáž.cz

Zahájení sezóny Alfa Romeo "Kuňka 2017"

Italská vášeň v podobě vozů Alfa Romeo bude mít 1. dubna letošní úvodní dostaveníčko pod hradem Kunětická hora. Den je naplánován poklidně formou přátelského setkání milovníků této značky, součástí programu je soutěž o nejkrásnější Alfu nebo o vůz do roku výroby 2005 v nejoriginálnějším stavu.

Foto: Archiv Garáž.cz

Vysoké Mýto Trackday & PlechCup

Web Autíčkář.cz pořádá jeden ze svých tradičních okruhových dní ve Vysokém Mýtě. Tamní okruh patří k těm kompaktnějším, kombinující rychlé přímé úseky s ostrými zatáčkami. Máte-li chuť zamířit v sobotu se svým čtyřkolým miláčkem (je jedno zda vlastníte sportovní vůz, roadster, kombi, MPV, dodávku či něco jiného...) někam na okruh, mohla by tato akce být pro vás tím pravým. Navíc je vložen i závod automobilů do 15 000 Kč - PlechCup.

Foto: Archiv Garáž.cz

Reklama

Načítám