Hlavní obsah

Project CARS 2 ukazuje, že nás čekají videoherní žně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Letošní podzim bude na okruhové ježdění hodně bohatý, protože kromě Project CARS vyjde také očekávaný sedmý díl Forzy Motorsport. A komu se nechce čekat, ten si může ode dneška zahrát Dirt 4.

Článek

První Project CARS byl, když ne jednou z nejlepších, tak rozhodně nejlépe vypadajících automobilových simulací. Jeho tvůrci - Slightly Mad Games - se už dříve pokusili o revoluci v Need for Speed sérii, ale v komerčním rybníčku se jejich snaha o realitu za virtuálním volantem moc neujala. Proto vyzvali na pomoc fanoušky a společnými silami a s jistými porodními bolestmi během několika let postavili vysněný projekt na nohy. Teď přichází dvojka, která slibuje víc obsahu, vyladěný herní zážitek a podle ukázek také naprosto úchvatnou grafiku. Nebude to mít lehké, protože vyjde jen pár týdnů před konkurenční Forzou Motorsport 7, která jistě nabídne mnohem víc aut a tratí, ale také větší příklon k běžným hráčům, a tedy zjednodušený jízdní model.

Foto: Archiv Garáž.cz

Pokud se vám ale nechce čekat a jste fanoušci rally, můžete si už dnes pořídit Dirt 4. Čeká vás neuvěřitelně návyková a zábavná rally a dost možná nejlepší počin Codemasters od Colin McRae Rally 2. Ano, řekl jsem to nahlas. Dirt Rally je možná realističtější, ale Dirt 4 nabízí víc obsahu a víc možností přizpůsobit si jízdu svému gustu. Můžete bezpracně klouzat zatáčkami jako v Dirtu 2 a 3, nebo všechno vypnout a přiblížit zážitek Dirt Rally, ovšem s vylepšenou mechanikou, lepší grafikou a dokonce i generátorem erzet. Momentálně hrajeme Dirt 4 už třetím dnem a baví nás čím dál tím víc. Je to skvěle vyvážená hra pro hráče, kteří se chtějí odreagovat, ale i pro náročnější fandy, co hledají adrenalin na úzkých šotolinových stezkách za volantem Group B speciálů.

Reklama

Načítám