Hlavní obsah

Příští Chevrolet Corvette bude mít opravdu motor uprostřed!

Foto: Archiv Garáž.cz

Neuvěřitelné se stává skutkem. O Corvettě s motorem uprostřed se spekuluje dlouhá léta, ale v posledních měsících nabraly tyhle klepy reálných obrysů. A teď konečně máme potvrzení

Článek

S novou koncepcí ovšem nepřijde ultimátní model Chevrolet Corvette ZR-1, o kterém se dlouho mluvilo jako o jemné odbočce, zatímco následující generace modelu si zachovají tradiční rozložení. Stejně tak se nepotvrdilo, že by se nová Corvette jmenovala Zora, podle inženýra Zory Arkuse-Duntova, který bývá označován za jednoho z otců modelu a fanouška motorů uložených uprostřed. Nejnovější zprávy totiž naznačují, že s tímhle řešením přijdou v roce 2018 všechny Corvetty. 

Nově vyvinutý osmiválec se přesune za řidiče a spolujezdce, čímž se přeruší více než 60 let tradičního uložení s motorem vpředu a poháněnými zadními koly (tzv. FR). Corvette tak získá nové konkurenty, mj. i supersporty jako Audi R8, Porsche 911 Turbo nebo Nissan GT-R. Ne, nezbláznili jsme se. Od roku 2020 totiž bude na trhu i hybridní superverze Corvette e-Ray, která legendárního rejnoka (Stingray) vybaví pohonem všech kol (ta přední budou roztáčet elektromotory). 

Fanoušci stávající Corvette ale nemusí smutnit. Vypadá to, že po démonické Z06 se napřesrok dočkáme i plnokrevné ZR-1, která bude rozloučením s motorem vpředu a Corvettou, jak ji známe. A pokud lze soudit z historie, bude to rozlučka s velkou parádou. 

Reklama

Načítám