Hlavní obsah

Poslední Lamborghini Aventador SV v kabátku od Porsche!

Foto: Archiv Garáž.cz

Máme rádi Lamborghini a myslíme si, že má zůstat tak trošku divoké a excentrické. S tím souvisí i výběr laku. Nedávno jsme tu měli brutálně žluté Lambo, ke kterému se dokonce prodávala i stejně barevná loď. Dnešní model je ale speciální.

Článek

Především jde o vůbec poslední vyrobené Lamborghini Aventador SV, které bude nahrazeno modernějším, ale výkonově slabším Aventadorem S. A protože v objednávkových katalozích vidí hodně za roh, vědělo dealerství ve skotském Edinburghu už během objednávky, že tohle SV bude poslední, které sjede z výrobní linky. A tak se rozhodlo tuhle derniéru pořádně oslavit. Nevíme sice, kdo bude zákazníkem, ale dvě věci jsou jisté: a) za auto zaplatí mnohem víc, než v případě "sériového" Aventadoru SV, b) jednoho dne se mu to bohatě vyplatí.

Foto: Archiv Garáž.cz

Poslední Aventador SV má totiž speciální lak Liquid Blue z Porsche 918 Spyder. Tahle položka samozřejmě v katalogu Lamborghini nefiguruje, takže operaci předcházelo mnoho domlouvání a přemlouvání. Lamborghini se nakonec heclo a tuhle spolupráci v rámci koncernu posvětily všechny strany. Dvanáctivrstvý lak pokrývá nejen ty části Aventadoru SV, na kterých by se objevila jiná barva, ale také jindy karbonové doplňky, což dává autu osobitý vzhled. Šlo o práci trvající několik týdnů, což je zohledněno v ceně speciálního laku. Tahle položka přišla na neuvěřitelných 1,6 milionu korun. A víte co? Nechtěli bychom to platit, ale jsme hrozně rádi, že do toho Lamborghini šlo. K téhle automobilce totiž podobně bláznivá rozhodnutí patří. 

Reklama

Načítám