Hlavní obsah

Porsche testuje na Nordschleife 718 Spyder. Jaký má motor?

Foto: Youtube

Porsche 718 při testech na Nordschleife

Porsche by mělo během pár týdnů představit toužebně očekávané modely 718 Spyder a GT4. A přestože se všichni domnívali, že pod kapotou bude atmosférický šestiválcový boxer s objemem 4,0 l a výkonem 425 až 450 koní, tak teď se tato zdánlivá jistota otřásá v základech.

Článek

Video, na kterém je vidět (a hlavně slyšet), jak Porsche testuje na Nordschleife svůj nový model 718 Spyder, totiž rozvířilo vody očekávání asi jako když použijete ruční granát. Přestože se od začátku mluví o tom, že pod kapotou vrcholného provedení Spyder a GT4 bude šestiválec 4,0 l z dospělejšího modelu 911, konkrétně z 911 GT3, tak motor testovaného auta jako atmosférický plochý šestiválec úplně nezní.

Okamžitě se tedy začalo spekulovat o tom, jestli nebudou mít obě dvě auta jinak naladěný čtyřválec, který pohání i základní modely 718, nebo jestli třeba nepůjde o přeplňovaný šestiválcový boxer ze základních devětsetjedenáctek. Těch důvodů k nejistotě je samozřejmě mnoho, od vysoké ceny přes emise až po problémy s chlazením, nicméně Andreas Preuninger z vývoje sportovních modelů Porsche několikrát nepřímo potvrdil, že auta opravdu budou mít čtyřlitrový atmosférický šestiválec. Takže se něco změnilo? Nebo Porsche testuje něco úplně jiného? Nebo to je jen jinak nastavený výfuk?

My se domníváme, že by to mohl být právě jiný výfuk, ale ruku do ohně za to nikdo v redakci dát nechce. Co si o tom myslíte vy?   

Reklama

Související témata:
Načítám