Hlavní obsah

Porsche Panamera druhé generace: Díky úniku víme, jak vypadá

Foto: Archiv Garáž.cz

Druhá generace Panamery se již proháněla jen s minimálním maskováním, Porsche však chtělo vzhled auta utajnit přece jen ještě nějakou dobu. To se však nepodařilo, nyní unikly fotografie vrcholné varianty Panamera Turbo v celé její kráse!

Článek

Dámy a pánové, to, na co se právě díváte, je druhá generace Porsche Panamera, a to konkrétně ve verzi Turbo. Jak je vidět, zepředu se celkový vzhled auta zas až tak zásadně nezměnil, zato vzadu je všechno jinak a nutní říci, že podle nás vypadá záď výrazně lépe než doposud. Vůz měl být nějakou dobu ještě utajen, ale unikly snímky z oficiálního focení.

Vidět tak můžeme, že vrcholná verze má pod kapotou nový čtyřlitrový osmiválec se dvěma turby, a to s výkonem 550 koní a točivým momentem 769 N.m, přičemž úspornost vozu se má zlepšit o celých 30 procent. Převodovka je opět od ZF a jedná se o druhou generaci dvouspojkové skříně PDK. 

Jak můžeme vidět z fotografií, tak ačkoliv je přístrojový štít digitální, Porsche nezapomíná na klasiku a nechalo analogový otáčkoměr, což se nám líbí. Automobil je opět čtyřmístný a vzadu mají cestující mezi sebou nejen mnoho ovladačů, ale také velký displej. Oficiální představení druhé Panamery proběhne za 4 dny, 28. června, což je zároveň datum, ve kterém bychom se měli dozvědět více informací.

Reklama

Načítám