Hlavní obsah

Polestar 1 bude mít ostrou premiéru na Festivalu rychlosti

Foto: Polestar

Polestar 1

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrý hybrid od sportovní divize automobilky Volvo již brzy uvidíme v pohybu. Poprvé bude smažit gumy na proslulé britské motoristické akci v polovině července.

Článek

Pro automobilku Volvo jsou cestou k rychlosti a výkonu elektromotory – jak ostatně dokazuje i u vrcholných hybridních motorizací T8. Vrcholem se již brzy stane samostatný model Polestar 1 s fantastickými parametry: výkon 600 koní, točivý moment 1000 N.m, inteligentní vektorování točivého momentu, tlumiče Öhlins, šestipístkové brzdiče Akebono, kapotáž z uhlíkovými vlákny vyztuženého kompozitu... Kvalita na všech frontách.

Před veřejností a v pohybu se Polestar 1 představí na Festivalu rychlosti v Goodwoodu, pořádaném 12. až 15. července. Za jeho volant usedne šéf testovacích jezdců divize Polestar Joakim Rydholm. Vystaveny budou také dva vozy sériové specifikace, potenciální zákazníci si tak budou moci prohlédnout auto, které přijde na trh v polovině roku 2019.

Foto: Polestar

Polestar 1

„Jsem nadšený, že budeme na Festivalu rychlosti v Goodwoodu – splňuje vše, čím má být velká automobilová přehlídka: Je plná vášně, nadšení a šancí seznámit se s auty skutečně zvlízka. Reakce na Polestar 1 byly fantastické a tuto akci vnímáme, jako zásadní součást našeho 'globálního potřesení rukou' s nadšenci a zákazníky po celém světě. Je to úžasná příležitost setkat se s řadou lidí, kteří sdílení naše nadšení pro Polestar a budoucnost značky,“ říká výkonný ředitel divize Polestar Thomas Ingenlath. Další štací nových elektrických sporťáků bude akce Monterey Car Week v Kalifornii.

Reklama

Načítám